”Nyllet” förnekar flytt till Ryssland

”Jag planerar att spela i NHL ytterligare några år”

HOCKEY

PHILADELPHIA. Njet.

Michael Nylander kommer inte att flytta till Ryssland.

– Det är inte aktuellt. Min situation är som den är just nu, men jag planerar att spela i NHL ytterligare några år, säger den utfrusne veteranen i en exklusiv intervju med Sportbladet.

Vagabond Michael Nylander är den svensk som har spelat för flest NHL-klubbar.
Foto: Pontus Höök
Vagabond Michael Nylander är den svensk som har spelat för flest NHL-klubbar.

Washington har just avslutat morgonvärmningen inför matchen mot Philadelphia i Wachovia Center och spelarna tumlar ut i omklädningsrummet.

Utom Michael Nylander – och ytterligare några olycksbröder. Han ska inte spela den och får ägna ytterligare en till synes tröstlös timme åt att nöta skridskoåkning.

– Det är ändå ett lyxproblem. Det finns de som har svårare saker att hantera än att bli petad i ett hockeylag, säger han när han efteråt sitter och tokar några liter svett ur pannan.

Läget är det här:

”Nyllet” är sedan slutet av förra säsongen satt i Washington-coachens Bruce Boedreaus frysbox och får inte spela. Alls. Men eftersom hans kontrakt är så pass saftigt – han får över 38 miljoner kronor bara i år – har man inte hittat några andra klubbar som varit intresserade av att trejda till sig bollsnillet. Inte heller går det att skicka honom till farmarlaget, då han har en så kallad ”no-move”-klausul. Så Nylander får helt enkelt sitta vid sidan om.

– Min situation är som den är. Jag kan inte göra så mycket åt den, annat än att hålla mig i så god form möjligt. Du får fråga ledningen varför det blivit som det blivit.

Håller du med om att du blir respektlöst behandlad?

– Det kan jag inte kommentera.

Man behöver inte vara utbildad i beteendevetenskap för att förstå att den 37-årige centern egentligen instämmer helhjärtat och bara vill undvika att hamna i mer trubbel genom att vara för öppenhjärtig.

Det betyder dock inte att det finns någon sanning i ryktena om en nära förestående flytt till Ryssland och KHL.

– Jag har sett de uppgifterna i svensk media men vet inte var de kommer ifrån. Jag har inte pratat med en svensk journalist på månader. Inte heller har jag pratat med någon klubb i Ryssland. Det är inte aktuellt, säger han bestämt.

– Jag planerar att spela i NHL ytterligare några år.

Hur och var är högst oklart, men ”Nyllet” tvivlar inte på sig själv.

– Jag vet att jag fortfarande kan prestera på den här nivån, jag och är i bra fysisk form. Det här går över, jag är inte den förste som haft såna här problem, säger han och lyckas till och med le.