Aftonbladet
Dagens namn: Marika, Marita
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Gjorde så det var lugnt och fint på isen”

Samuelsson hyllar Probert

Ulf Samulesson säger att han blev ”chockad” är han fick höra omlegendaren Bob Proberts tragiska bortgång.

Svensken mötte själv kanadensaren flera gånger i NHL.

– Det är skrämmande att se sådana här grejer hända. Han var ju ett år yngre än mig, säger Samuelsson till Sportbladet.

Bob Probert kollapsade under en båttur på måndagen och avled 45 år gammal. Gamle NHL-kollegan Ulf Samuelsson befinner sig i Sverige och fick dödsbeskedet via sms.

”Ville gärna låta honom vara”

– Jag blev chockad. Det är skrämmande att se sådana här grejer hända. Han var ju ett år yngre än mig. Det var en bra kille, säger Samuelsson.

Svensken var själv känd som en ”tuffing” och minns en rejäl fight med Probert.

– Man ville gärna låta honom vara men han jagade ifatt mig någon gång och tyckte att jag skulle lugna ner mig. Men jag var inte så duktigt på att lyssna på sånt. Vi hade bara en fight men jag kommer ihåg en höger, en vänster och när jag började närma mig isen en höger till. Det var inte så långt.

Probert är kanske inte av de mest kända spelarna i Sverige men var en av ligans största stjärnor i Nordamerika där publiken älskade kanadensarens stenhårda spelstil.

”Var väldigt populär”

– Hans jobb var att skydda stjärnorna och han var en av de bästa på att göra det. Folk gillade ju sådana grejer här och där så han var väldigt populär. Han var ju rankad som den kanske bäste ”heavyweightern” på sin tid.

Många av hockeyns slagskämpar får väldigt dåligt rykte utanför sporten. Men Samuelsson säger att Probert och de andra ”poliserna” fyllde en väldigt viktig roll i spelet.

– Han var en klassisk polis på den tiden när det verkligen behövdes poliser. Han gjorde så att det var lugnt och fint på isen. Sedan var han dessutom skaplig på att åka skridskor så han fick in många bra tacklingar också.

Följ Sportbladet på Facebook för NHL-nyheter varje morgon i ditt flöde
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet