Toronto hade målfest i Atlanta

Foto: reuters
HOCKEY

ATLANTA. Vad hände?

Toronto-spelarna undrar själva efter att ha krossat heta Atlanta med 9–3 på bortaplan.

– Jag fattade inte riktigt...allting gick ju in, säger backen Carl Gunnarsson med ett skratt till Sportbladet efter slakten i Philips Arena.

Matchen i Philips Arena i centrala Atlanta hörde till kategorin ”konstiga”.

Den började som väntat när svenske backen Tobias Enström redan efter två och en halv minut klev upp i Toronto-zonen, fintade ett slagskott och sedan iskallt prickade in ett dragskott.

Det är så det sett ut i det heta sydstatslagets matcher den senaste tiden och vid det laget trodde alla närvarande att halvkrisande Toronto – med en holmgång mot St. Louis ett dygn tidigare i benen – skulle bli överkörda.

Men det blev precis tvärtom.

Tre målvaktsbyten

Gästerna kom in i matchen, tog över och lyckades till slut panga in nio mål.

– Vad hände, undrar Carl Gunnarsson, den ende svensk Toronto hade på isen då Jonas Gustavsson vaktade båsdörren och Fredrik Sjöström vårdade en kraftig lårkaka.

– Man fattade inte riktigt...allt gick ju in. Men det är bra att vi får göra lite mål, vi har ju haft problem på den punkten.

Atlanta försökte, förgäves, rätta till problemen genom att byta målvakt – tre gånger. Efter fyra mål blev Ondrej Pavelec utbytt mot Chris Mason. När även Mason släppt in tre fick dock Pavelec komma igen – bara för att bli utbytt ytterligare en gång.

– Det har jag faktiskt aldrig varit med om. Rätt otroligt, säger Calle Gunnarsson.

”Vi föll ihop”

Svenskarna i Atlanta tänker av lätt förklarliga skäl försöka säsongens bottennapp snabbt.

– Ja, det finns inte så mycket att säga om det här. Vi föll ihop totalt. Men man har alltid nån sån här match per säsong och vi får vara glada att den kom nu istället för senare, säger Tobias Enström innan han hastar vidare för middag med assisterande förbundskaptenen Johan Garpenlöv.

Förhoppningsvis vet Per Mårts högra hand redan att det inte är så här det brukar se ut i Philips Arena, men det skadar ju inte att understryka det...