Tunga förluster för Detroit & Washington

Kronwall och MacDonald tvingas konstatera att pucken är inne.
Kronwall och MacDonald tvingas konstatera att pucken är inne.Foto: reuters
HOCKEY

NEW YORK. Det blev bakslag för alla inblandade svenskar i nattens två tungviktsmöten.

Detroit förlorade med 4–1 mot gamla finalmotståndaren Pittsburgh – och Washington med 3–2 mot ärkerivalen Philadelphia.

– Det är en besvikelse, säger Nicklas Lidström om sitt nederlag.

Ja, tisdagsnattens NHL-omgång rymde en dubbel tungviktssmocka. Sedan de två raka finalerna 2008 och 2009 är ju alla möten mellan Detroit och Pittsburgh laddade klassiker – och Philadelphia och Washington slåss sedan länge om herren-på-täppan-status i östra konferensen.

Den här vann Pittsburgh på knock och Philadelphia på poäng, kan man sammanfatta.

I Philly lyckades Washington visserligen hämta in ett 2–0-underläge i tredje perioden, bara för att – som vanligt den här säsongen – få stryk på övertid.

Alexander Ovetjkin, som gjorde ett av målen på assist av Nicklas Bäckström, var mycket upprörd efteråt.

– Det är för jobbigt att vi måste komma tillbaka hela tiden. Vi måste jobba hårdare. Alla i det här omklädningsrummet vet att om vi jobbar hårt och använder vår skicklighet hela matcherna, då kan ingen slå oss. Men kolla på andra perioden ikväll...vad sköt vi, sex skott? Det är inte vi, säger han till nhl.com.

Detroit plågat av skador

I Consol Energy Center i Pittsburgh var Detroit aldrig riktigt nära någon poäng. Penguins tog ledningen med 2–0 i första perioden och höll sedan gästerna på tryggt avstånd.

Kanske inte så konstigt med tanke den löjligt långa skadelista Detroit dras med. Sedan tidigare är till exempel båda målvakterna Jimmy Howard och Chris Osgood satta ur stridbart skick och i natt bröt även tredjemålvakten Thomas McCollum fingret (!) på morgonvärmningen, varför Howard trots sin knäskada fick byta om och agera reserv åt Joey Macdonald.

– Men vi kan inte använda alla skador som en ursäkt. Alla lag går igenom det här. Vi måste hitta ett sätt att vara bättre förberedda, i synnerhet i början av matcherna, säger Niklas Kronwall till nhl.com.

Mål av Franzén

Backkollegan Nicklas Lidström håller med.

– Vi slarvade, tappade puckar och begick misstag och varje gång hamnade pucken i vårt nät. Det är en besvikelse, konstaterar han.

Johan Franzén, som börjat bli riktigt het på slutet, stod för Wings tröstmål.