”Jag tycker inte att jag fick chansen”

Klasen skickas tillbaka till AHL

HOCKEY

Linus Klasens NHL-äventyr med Nashville slutade, för den här gången, efter sex minuter och 22 sekunder.

Nu skickas svensken tillbaka till AHL.

– Jag spelade ju knappt någonting. Men nu ska jag ner och fortsätta producera, säger Klasen till Sportbladet.

Foto: BILDBYRÅN

Linus Klasens dröm gick i uppfyllelse när han den 30 oktober skrinnade in på isen och gjorde NHL-premiär borta mot Detroit. Men efter bara sex minuter och 22 sekunders spel skickar nu Nashville ner 24-åringen till AHL-klubben Milwaukee Admirals igen.

”En bra erfarenhet”

– Jag ska ner och fortsätta producera. Förhoppningsvis kan jag komma tillbaka upp dit, det är så det är tänkt, säger Klasen.

Hur känns det?

– Det känns bra. Men de kunde ju lika gärna ha kunnat kalla upp någon annan för att spela i fjärdelinan. De tog upp mig men jag tycker inte riktigt att jag fick chansen. Jag spelade ju nästan ingenting. Men det var ändå en riktigt bra erfarenhet att spela min första NHL-match. Det hade jag aldrig kunnat drömma om förra säsongen.

Vad sade tränaren efteråt?

– Jag spelade ju bara sex byten så vad ska han säga? Det finns fortfarande saker att jobba på i försvarszonen men offensivt är jag ganska klar. Men jag måste förtjäna tränarnas förtroende defensivt, då kan man få spela sina 20 minuter.

Förlorade matchen

Nashville förlorade matchen med 5-2 men Klasen tar trots det, och den minimala speltiden, med sig flera goda minnen från matchen.

– Det var grymt med Detroit borta och allt. En väldigt speciell känsla och helt underbart. Nu har jag lirat en NHL-match vilket är stort. Det är inte många som gjort det. Jag känner att jag kan lira och producera här så det är det jag jobbar för nu.