Aftonbladet
Dagens namn: Severin, Sören
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Detroit vidare efter fyra raka

Lidström: Bredden är skillnaden

NEW YORK. Detroit Red Wings är klara för andra slutspelsomgången.

De vann även den fjärde matchen i Phoenix i natt och har därmed ”svept” Coyotes.

– Det är starkt gjort, särskilt som ”Zäta” varit skadad hela serien och ”The Mule”  var borta i den här matchen. Men vi har bra bredd i laget nu, säger Nicklas Lidström till Sportbladet efter 6–3 segern.

Detroitspelarna, (här bland annat Kronwall och Ericsson) kan ta igen sig inför nästa runda i slutspelet. Phoenix blev en munsbit i fyra matcher.   Detroitspelarna, (här bland annat Kronwall och Ericsson) kan ta igen sig inför nästa runda i slutspelet. Phoenix blev en munsbit i fyra matcher. Foto: ap

Alla övriga lag är indragna i våldsamma fältslag, men för gamla slutspelsmaskin Detroit har årets playoff börjat som en dans.

Serien mot Phoenix blev inte längre än fyra matcher – The Big Red vann alla fyra och fullbordade därmed en ”sweep”.

– Den sista matchen nu i natt var den tuffaste. Som alltid, det är svårt att vinna fjärde matchen och slå ut motståndaren, säger backlegendaren Nicklas Lidström när vi når honom efter slutsignalen.

– Phoenix spelade bra och hade ledningen med både 2–1 och 3–2, men vi kom ut och gjorde en riktigt stark tredjeperiod och därför kunde vi vinna.

”Bredd i laget”

Lagkaptenen är, kan man höra bara på rösten, mycket belåten med öppningen på slutspelet.

– Ja, jag tycker det är starkt gjort. Särskilt som ”Zäta” varit skadad hela serien och vi idag dessutom hade ”The Mule” borta (besvärad av den ansiktsskador han ådrog sig i match 2), säger han.

– Men vi har riktigt bra bredd i det här laget. Det var skillnaden mellan oss och Phoenix. Det är inte bara två kedjor som producerar. Alla bidrar. Jag tror vi hade tretton målskyttar i serien, det är ett riktigt styrkebesked.

Tid för återhämtning

Nu får Wings några extra dagars vila i väntan på nästa motståndare – och det gör ju inget när man har en såpass ålderstigen trupp.

– Framför allt är det bra med tanke på skadorna. Nu får ”Zäta” och Franzén mer tid på sig att läka, konstaterar Lidström.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet