Aftonbladet
Dagens namn: Sibylla
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Talangen Victor Rask nobbar elitserien

”Carolina vill se mer av honom”

Planen var elitserien.

En succéartad rookie camp senare talar allt för att Victor Rask, 18, nästa säsong spelar i Nordamerika.

– Carolina kände att Victor hade en fantastisk camp, nu vill de se mer av honom, säger agent Peter Werner.

Carolina är intresserade av den 18-årige talangen Victor Rask.   Carolina är intresserade av den 18-årige talangen Victor Rask. Foto: Bildbyrån

Redan som 16-åring gjorde Victor Rask debut i allsvenskan med Leksand och han var en av Sveriges mest uppskrivna talanger – bland annat rankade ansedda The Hockey News honom högre än Gabriel Landeskog.

Den gångna säsongen fick han dock sparsamt med speltid i A-laget vilket han klagade på varpå sportchefen Tommy Salo svarade med att låta honom spela i J20-laget. Men nu leker hockeylivet för Victor Rask igen. Under sommaren har han varit på rookie draft med Carolina Hurricanes, som draftade honom i andra rundan, och gjort succé.

– Hela grundplanen blir lite omkullvält i och med att det gick så bra för honom och att Carolina har börjat tänka i helt andra banor, säger Peter Werner på CAA Sports.

Rask kommer med start i helgen vara med i det svenska J20-landslagets turnering i Lake Placid USA, där blir han upphämtad av Carolina Hurricanes för att delta i en så kallad Prospects tournament i Traverse City.

– Carolina kommer hämta upp honom för att ta med honom så länge som det bara går. Sen beroende på hur det går kommer det bli en fortsättning i Carolina eller så får han spela juniorhockey i Kanada som det ser ut just nu.

Victor rasks sommar

Rookie Camp med Carolina Hurricanes.

Landskamper med junior­kronorna.

Rask representerar Carolinas lag i en talangturnering i Traverse City.

Rask får med största sannolikhet vara med i klubbens säsongsförberedande training camp.

– Beroende på hur det har gått under de tre ovanstående punkterna tar Rask beslut om vad som är bäst för hans utveckling.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet