Aftonbladet
Dagens namn: Inga, Ingalill
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Här sänker Kronwall Vancouvers stjärna

”Vi får väl se om Shanahan ringer i morgon”

Kronwall kör över Kessler - med ryggen först   Kronwall kör över Kessler - med ryggen först Foto: NHL.COM

NEW YORK. Vancouver-stjärnan Ryan Kesler blev ”Kronwalled” i natt.

Det vill säga:

Han åkte på en rungande propp av svenske Detroit-backen Niklas Kronwall.

– Jag tyckte själv att det var en ren tackling, men vi får väl se om Shanahan ringer i morgon, säger svensken till Sportbladet.

Niklas Kronwall är känd för sina monumentala ”open ice”-tacklingar – som den han knockade dåvarande Chicago-forwarden Martin Havlat med i en slutspelsserie för några år sedan.

I år har den 30-årige stockholmaren dock hållit en låg profil på just den punkten.

Tills i natt.

I början av slutperioden mellan Red Wings och Canucks i Vancouver fick Ryan Kesler ute vid sargen i egen zon och gjorde misstaget att titta ner i isen. Då tog Kronwall några skär upp i banan och skänkte Vancouver-stjärnan med en dundrande smäll.

Kommentatorerna i extas

Som kommentatorerna på nordamerikansk tv skrek:

– Åh, Kesler blir ”Kronwalled”!

Det är så det heter i Detroit när man krockar med nummer 55 – man blir ”kronwalled”.

Kesler uppskattade inte behandlingen, för att uttrycka det milt. Han blev vansinnig, försökte starta ett slagsmål och kräver efteråt att svensken stängs av

– Jag tyckte själv det var en ren tackling. Han hade pucken, det var inga armbågar inblandade och jag tacklade honom inte i huvudet, säger Kronwall, dyster efter det som till slut blev en 4-2-förlust, när vi talar med honom på telefon från den västkanadensiska natten.

Riktigt grinig stämning

Han fick heller ingen utvisning, men i Vancouver menar man att ”Kronner” lyfte från isen i tacklingsögonblick – ett brott NHL:s disciplingeneral Brendan Shanahan frekvent bestraffat med just avstängningar tidigare under säsongen.

– Det går så fort där ute, så jag vet inte själv. Men det är ju sånt vi alla bör försöka undvika. Vi får väl se om ”Shanny” ringer i morgon, suckar Kronwall.

När Vancouvers svenske back Alexander Edler strax därpå punkterade matchen med ett mål i numerärt underläge blev stämningen på isen ännu mer infekterad.

I samma ögonblick brakade nämligen Jannik Hansen in i Detroits målvakt Jimmy Howard, varpå han slängde sig över dansken och började slåss. Sedan blev han skogstokig över att domarna alls godkände målet.

– Jag har inte sett några tv-repriser, så jag har ingen riktig koll, men det kändes mest som att han gled in i vår målvakt, säger Kronwall.

Rent hockeymässigt gjorde Canucks en av sina bästa matcher för säsongen och med segern övertar de förstaplatsen i Northwest-divisionen från sensationslaget Minnesota.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet