Aftonbladet
Dagens namn: Amanda, Rasmus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Knäcker målvakten – med Foppa-straff

Zäta till Sportbladet efter läckra avgörandet: ”Jag tänkte på Foppa”

NEW YORK. Henrik Zetterberg avgjorde Detroits hemmafajt mot Phoenix i natt – med en tvättäkta ”Foppa”-straff.

– Man har lika stor chans med en sån som på ett skott, så jag tänkte att jag lika gärna kunde bjuda fansen på Peters gamla specialitet, säger ”Zäta” till Sportbladet efter konstnumret.

Det var i fjärde rundan av det straffavgörande som helt logiskt avslutade det tajta mötet mellan Detroit och Phoenix i Joe Louis Arena som gamla minnen från OS i Lillehammer kom över Henrik Zetterberg.

Han tog sats mot Mike Smith, såg ut att vara på väg att göra en vanlig dragning, men precis i sista ögonblick gjorde han precis ”Foppa” på det klassiska frimärket:

”Jag tänkte på Foppa”

Drog själv åt vänster, men höll kvar klubban framför kassen och stötte in pucken sådär oerhört retsamt bakom en vilt sprattlande Mike Smith.

– Jo, jag tänkte på ”Foppa”. Det var väl egentligen ”Kenta” Nilsson som gjorde den allra första gången, men Peter slog den i det verkliga avgörandet läget så den känns ju som hans specialitet, berättar en glad ”Zäta” när vi når honom på telefon efteråt.

– Man har lika stora chans med en sån dragning som på ett skott utifrån, så jag tänkte att jag lika gärna kunde försöka bjuda fansen på något roligt.

Och roligt fick de. Det matchavgörande konstnumret förärades en av säsongens tyngsta ovationer i ”The Joe”.

Fler svenskpoäng

Matchen i övrigt var alltså jämn och hård och präglat av lysande målvaktsspel från båda håll.

– Ja, det handlar om att ”grinda” sig igenom såna här matcher och så jämnt som det är i vår division känns det väldigt skönt att vi till slut kan vinna, säger Zetterberg.

Noterbart i övrigt är att David Rundblad äntligen fick spela för Phoenix igen – och omedelbart slog en målgivande passning till Radim Vrbata.

I hemmalaget gjorde Johan Franzén ännu ett mål – det sjuttonde för säsongen.

Följ Sportbladet på Facebook för NHL-nyheter varje morgon i ditt flöde
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet