Aftonbladet
Dagens namn: Amanda, Rasmus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Tre poäng av Kronwall när Lidas saknades

”Just ikväll gjorde vi en hygglig match”

Detroit slog Columbus med 5-2. Här bökar svenske Johan Franzén framför Columbus-målvakten Curtis Sanfords kasse.   Detroit slog Columbus med 5-2. Här bökar svenske Johan Franzén framför Columbus-målvakten Curtis Sanfords kasse. Foto: AP

NEW YORK. Nej, Detroit Red Wings går inte under utan Nicklas Lidström.

De vann nattens bortamatch mot Columbus trots att den legendariske lagkaptenen gick hemma i Michigan med svullen fotled.

– Det gick väl okej, men vi hoppas att han kommer tillbaka snabbt. ”Lidas” är fortfarande ligans bäste back, säger målskytten Niklas Kronwall till Sportbladet efter 5-2-segern.

Niklas Kronwall gjorde tre poäng i segern över Columbus.   Niklas Kronwall gjorde tre poäng i segern över Columbus. Foto: AP

Han har inte missat många matcher under sin 20-år långa och gloriösa NHL-karriär, så de få gånger Nicklas Lidström inte kan spela blir det omedelbart oroligt i supporterleden.

Kan de verkligen spela utan honom?

Även lagkamraterna undrar.

– Bara att ha en sån ledare på isen gör så oerhört mycket, man känner sig lugn och trygg bara han är på isen, oavsett om motståndarna kommer i två-mot-en-lägen eller vad som helst. ”Lidas” är fortfarande ligans bäste back, säger Niklas Kronwall när vi talar med honom efter nattens match mot Columbus.

Hemma med svullen fot

Som visades att rödvingarna ändå inte är helt väck utan sin kapten. Han var alltså kvar hemma med en svullen fotled, men de tog ändå en säker 5-2-seger.

– Ja, det gick väl okej. Vi måste spela med mer energi än vi gjort på slutet, säsongen går in i ett oerhört intensivt skede nu och det är löjligt jämnt i vår konferens, men just ikväll gjorde vi en hygglig match, fortsätter Kronwall.

– Vi hoppas dock att ”Lidas” kommer tillbaka snabbt, vi behöver honom. Och vad jag förstått ska ha kunna spela redan på fredag, tack och lov verkar det inte vara så allvarligt.

Personligt målrekord

Eftersom även backarna Jonathan Ericsson och Kyle Quincey fick just ”Kronner” ta ett ännu större ansvar än vanligt och han tackade för förtroende med ett mål och två assist.

Därmed har han sammanlagt gjort 13 mål den här säsongen – och det är personligt NHL-rekord.

– Jag kanske skjutit lite mer än tidigare, men jag har haft en del flyt och framförallt har vi duktiga forwards som hjälper till och skymmer och stör framför motståndarnas målvakt, säger han blygsamt.

Även Henrik Zetterberg och Johan Franzén gjorde mål i nattens match. ”Zäta” stod dessutom för en assist, precis som Tomas Holmström.
 

Det började okej för Samuel Påhlsson i Vancouver Canucks.

De tog i alla fall en poäng i nattens bortamatch mot heta Phoenix, men fick till sist stryk på straffar.

”Samme” , med nummer 26 på ryggen, fanns på isen sammanlagt 11 minuter och 41 sekunder, avlossade tre skott och spelade plus-minus-noll.

Vancouver enda spelmål gjordes av Alexander Edler.

Följ Sportbladet på Facebook för NHL-nyheter varje morgon i ditt flöde
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet