Aftonbladet
Dagens namn: Ursula, Yrsa
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Zäta hjälte för Detroit

Har gjort tolv poäng på fem matcher: ”Flyter på bra”

Har hittat formen   Har hittat formen Foto: AP

NASHVILLE. Henrik Zetterberg börjar bli glödhet.

Han gjorde två mål och spelade fram till ett när Detroit i natt vann en tät match mot LA Kings – och har därmed producerat tolv poäng på de senaste fem matcherna.

– Jo, det flyter på bra för hela min kedja just nu, säger ”Zäta” till Sportbladet efter 4-3-segern.

Han hade, i alla fall poängmässigt,  en något trög start på säsongen, men när allvaret nu börjar lossna har det alltså lossnat ordentligt för Henrik Zetterberg,.

Bara på de senaste fem matcherna har han gjort fem mål och spelat fram till sju.

I natt, mot LA Kings, blev det alltså två mål och en assist.

– Jag fick väldigt fina passningar av (Valtteri) Filppula båda gångerna. Det flyter på för hela vår kedja, det mesta stämmer för oss, säger den 31-årige stjärnan när vi talar med honom efter slutsignalen.


Hård och tajt match

Matchen i sig var en rätt tillknäppt historia.

– Ja, Kings spelade hårt och tajt mot oss och efter halva matchen hade vi bara skjutit fyra skott, tror jag. Det är inte likt oss, men de fick inte skjuta så särskilt mycket de heller, säger Zetterberg.

– Vi fortsatte dock jobba och kom tillbaka från två underlägen och vann, det känns väldigt bra att vi gör det

Särskilt, får man anta, som skadelistan fortfarande är så lång. Nicklas Lidström, Pavel Datsyuk, Todd Bertuzzi, Jonathan Ericsson, målvakten Jimmy Howard och Pavel Abdelkader saknades alla mot Kings.

– Jo, det är en samling tunga pjäser som inte spelar just nu och den stora frågan är när de kommer tillbaka. Det verkar som att de flesta gör comeback under en kommande resa till västkusten, men jag tror inte att någon spelar redan i natt, säger ”Zäta”.

”Bara att köra igen”

För så är det – redan kommande natt har rödvingarna ny match, borta mot divisionsrivalen Nashville.

– Vi är vana vid back-to-back-matcher. Man får se till att skaffa sig ordentligt med mat och dryck och sömn, sedan är det bara att köra igen. Jag tycker det är rätt skönt, bortaresorna blir kortare så här, säger Zetterberg.

Mot Kings stod även Niklas Kronwall, Johan Franzén och rookien Gustav Nyquist – som gjort starkt intryck på coachen Mike Babcock de senaste dagarna – för varsin assist.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet