Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Red Wings slog Anaheim igen

Tog andra segern på tre dagar: ”Lyckad helg”

NEW YORK. Anaheim Ducks har varit ett av NHL:s hetaste lag hela säsongen.

Men Detroit Red Wings slog dom i natt – för andra gången på några få dagar.

– Vi var inte lika bra som i första matchen men det är skönt att kunna vinna också när man kanske inte förtjänar det, säger Henrik Zetterberg till Sportbladet efter 2-1-segern.

På grund av det komprimerade spelschemat rymmer den pågående NHL-säsongen en del exotiska avvikelser, som den Anaheim Ducks och Detroit Red Wings fick uppleva den här helgen.

De möttes redan i fredags i Honda Center i Anaheim – och i natt gick de upp igen, i samma arena.

Och det blev inte alls som Ducks hade tänkt sig. De har ju varit ett av ligans topplag hela säsongen och var inställda på att få äta rödvingarna till frukost, men gästerna vann med 5-1 i fredags och följde upp med en 2-1-seger i natt.

”Spelar inte lika bra i dag”

– Ja, det har varit en lyckad helg i Disneyland, får man konstatera. Det är väldigt viktigt för oss att få de här poängen, säger Henrik Zetterberg när vi talar med honom efter seger nummer två.

Han fortsätter:

– I den första matchen spelade vi riktigt bra och vann välförtjänt. I den andra var inte lika bra. Vi började bra men sedan tog de över och Jimmy Howard (målvakten) räddad oss. Men det är skönt att kunna ta såna segrar också, när kanske inte förtjänar det.

Läget för Red Wings, som av många förväntades få svårt i år, ser därmed rätt ljust ut. De ligger på femteplats med fem poängs marginal ner till eländet under slutspelsstrecket.

– Det som är mest positivt är att vi har flera viktiga pjäser på väg tillbaka från skada samtidigt som några nya killar verkligen tagit rejäl kliv framåt, säger ”Zäta”.

– En sån som ”Jocke” Andersson har till exempel spelat sig till en fast plats i det här laget nu. Det är roligt att se.

Mycket tid att fira dubbelsegern mot Anaheim får de dock inte. Redan kommande natt väntar nästa bortamatch, mot Phoenix Coyotes.

– Ja, det är bara att ladda om direkt, men vi klagar inte. Det är roligare att spela match än att träna, menar kapten Zetterberg.

 

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

Om Aftonbladet