Aftonbladet
Dagens namn: Severin, Sören
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Detroit tog tredje raka

”Monstret” hyllad som hjälte: ”Verkligen suverän”

NEW YORK. Hur bra är Detroit Red Wings egentligen?

I natt tog de tredje raka segern, borta mot Phoenix Coyotes.

– Det är tidigt ännu så vi ska inte ropa hej, men när vi gör som vi ska känner vi att vi kan tävla med alla lag, säger Niklas Kronwall till Sportbladet efter 3-2-segern.

Det var många som trodde att Detroit Red Wings skulle få svårt när institutioner som Tomas Holmström, Brad Stuart och – framförallt, förstås – Nicklas Lidström försvann inför den här säsongen.

Men hittills har krigarna i Motown klarat generationsväxlingen utmärkt.

I natt följde de alltså bort dubbelknocken mot Ducks i Anaheim med en tredje raka seger – och laget ligger nu på en hyggligt trygg femteplats i den västra tabellen, med fem poängs marginal ner till strecket.

– Dynamiken är lite annorlunda och det finns fortfarande saker vi kan förbättra, men vi jobbar hårt och när vi gör det vi ska ser det bra ut. Då känner vi att vi kan tävla med alla lag i den här ligan, säger Niklas Kronwall när vi når honom efter matchen mot Coyotes

Betyder det att det gamla storlaget är en utmanare om titeln även i år?

– Vi ska inte ropa hej ännu, det är tidigt ännu fast det samtidigt är rätt sent, vilket känns något underligt. Men målet är förstås att vi ska ta oss till slutspel och som sagt, när vi gör som vi ska har vi känslan att vi kan utmana alla, fortsätter Kronwall.

Som stod för två assist mot Phoenix. Henrik Zetterberg, å sin sida, svarade för en och Johan Franzén gjorde sitt sjunde mål för säsongen.

”Monstret var suverän”

Dessutom gjorde Jonas ”Monstret” Gustavsson en så lysande match i kassen att han blev föremål för en vådlig kramorgie efter slutsignalen.

– Ja, han var verkligen suverän. I första perioden gjorde han några riktig avgörande räddningar och sedan agerade han enastående på en straff i tredje, berömmer Kronwall.

Red Wings fortsätter nu – efter en ledig dag i varma Phoenix idag – sin långa road trip med match mot San Jose på torsdag.

Seger där också och vi kan börja räkna Detroit som en verklig tungviktare igen.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet