Aftonbladet
Dagens namn: Evert, Eilert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Kul att äntligen få in den”

Daniel Alfredsson satte första målet för Detroit

WASHINGTON. Det tog sju matcher, men nu är det gjort...

Daniel Alfredsson prickade i natt in sitt första mål som rödvinge.

– Ju längre det går utan att man sätter några puckar, desto mer börjar man tänka på det. Så det var skönt att äntligen få in den, säger ”Alfie” till Sportbladet efter 2-1-segern mot Columbus.

Det var under en kontring i slutet av ett powerplay fem minuter in i mötet mellan gamla Central Division-rivalerna Detroit Red Wings och Columbus Blue Jackets – som båda flyttat österut i år – Daniel Alfredsson fick lära sig hur det känns att göra mål för ett NHL-lag som inte heter Ottawa Senators.

– ”Zäta” försökte få över pucken till Datsyuk, men den studsade via en Columbus-klubba ut åt sidan. Då hoppade jag på den och drog på ett halvslagskott, berättar den 40-årige legendaren på telefon från nya hemstaden efter slutsignalen.

– Det var riktigt kul att äntligen få in den. Jag har haft ett flertal chanser men inte lyckats och ju längre det går utan att man sätter några puckar, desto mer börjar man tänka på det.

”Inga supermatcher”

”Alfie” har dock, fullträffarna förutan, spelat bra även tidigare och framförallt serverat sina powerplay-kumpaner förstklassiga mackor i flertalet matcher.

– Jodå, för all del. Jag har väl inte gjort några supermatcher, men det känns bättre och bättre hela tiden. Framförallt i powerplay känns det som att jag börjar hitta de jag spelar med, säger han.

Tillika börjar göteborgaren – som tillbringat arton år i Ottawa – vänja sig vid att vara rödvinge.

– Det har varit hektiskt, men sedan vi flyttade in i eget hus för några veckor sedan har det blivit bättre. Man kommer in i sina rutiner och kan slappna av mer. Det är väldigt kul, jag trivs verkligen, säger han.

Matchen i natt vann Red Wings till slut med 2-1.

– Precis som mot Boston spelade vi bra defensivt och precis som då var Jonas (Gustavsson) grym i kassen. Han gjorde några riktigt avgörande räddningar ikväll, förklarar ”Alfie”.

Colorado Avalanche är fortfarande obesegrade.
De tog sjätte raka segern hemma mot Dallas Stars i natt.

Gästerna bjöd upp till bra kamp och hade 2-2 en bit in i tredje perioden, men när lite mindre än sex minuter återstod avgjorde Matt Duchene.

Sidney Crosby befäste sin förstaplats i poängligan med tre assist när Pittsburgh slog Edmonton.

Liksom Colorado fick pingvinerna hårdare motstånd än väntat och ställningen var även i Consol Energy Center 2-2 efter två perioder, men i ett powerplay i slutakten smällde Evgeni Malkin in den avgörande 3-2-pucken.

Patric Hörnqvist gjorde ett av Nashvilles fyra mål på Jacob Markström och hans Florida i natt – på assist från landsmannen Filip Forsberg.

Slutresultat: 4-3.

Hårt prövade Philadelphia Flyers hade efter två perioder 2-1-ledning på Vancouver och – äntligen – segervittring.

Men det gick åt skogen ändå.

Chris Higgins och Ryan Kesler nätade för gästerna i tredje perioden – bägge på assist från Henrik Sedin.

Däremot lyckades Buffalo Sabres äntligen bärga säsongens första seger.

Det krävdes visserligen straffavgörande i bortamatchen mot New York Islanders (4-3, skrevs siffrorna till) , men ändå.

– Det är oerhört skönt att få en en vinst till slut, säger målvakten Ryan Miller tillnhl.com.

Följ Sportbladet på Facebook för NHL-nyheter varje morgon i ditt flöde
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet