Aftonbladet
Dagens namn: Simon, Simone
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Hörnqvist glänste i NHL-premiären

Målskytt och framspelare: ”Väldigt skönt”

ST LOUIS. Patric Hörnqvist hann vara Pittsburgh-pingvin i fem minuter – sedan hade han gjort sitt första mål, assisterad av nye kompisen Sidney Crosby.

– Det var väldigt skönt att få börja med ett mål och ännu skönare att vi vann den här första matchen, säger ”Bengan” till Sportbladet efter det som till sist blev en 6-4-seger.

Efter sex år i Nashville trejdades ju ex-djurgårdren Patric Hörnqvist inför den här säsongen till Pittsburgh Penguins och hans sejour hos det stjärnspäckade utmanarlaget i västra Pennsylvania kunder inte ha börjat bättre.

Redan efter drygt fem minuter i nattens säsongspremiär hemma mot Anaheim prickade han in 1-0 på Ducks-målisen John Gibson.

– Crosby vann en tekning och sedan studsade pucken på någon fot och plötsligt låg den framför mig så jag drog iväg ett skott. Momentet senare såg jag att någon vid sidan av kassen började jubla och förstod att den hade gått in, berättar ”Bengan” på telefon från sin nya hemstad.

– Det var såklart väldigt roligt och skönt att få göra ett mål direkt in första match.

Assisterade Crosby

Den 27-årige stockholmaren, som ingick i en förstakedja med gamla radarparet Sidney Crosby och Chris Kunitz, stod under ett powerplay i andra perioden för en assist också – till Crosbys första mål för säsongen.

Han verkade kort sagt trivas i sin nya omgivning...

– Verkligen. Crosby och Malkin är så fruktansvärt bra, man förstår det till fullo först när man kommer hit och spelar med dem. De har alla verktygen och jobbar dessutom hela tiden stenhårt. Det är därför de är stjärnor, fortsätter ”Bengan”.

”Ska inte ändra på något”

Som ju faktiskt gjort 30 mål i betydligt beskedligare omgivning i Nashville. Det borde betyda minst 40 kassar i en kedja som den han nu är del av.

– Ha ha, det får vi allt se. Jag ska i alla fall inte ändra på något i mitt spel utan fortsätta precis som förut.

Matchen i natt blev understundom väl öppen och segersiffrorna skrevs till sist till hela 6-4 – sedan Anaheims målspruta Corey Perry förlusten till trots lyckats fullborda ett hat trick.

– Ja, det är öppnare här i öst än i väst, det märks ju direkt, och i andra perioden började vi tappa på tok för mycket puckar i mittzonen. Det går inte mot spelare som Perry och Ryan Getzlaf. Det utnyttjar de direkt, säger ”Bengan”.

– Men vi lyckades komma tillbaka och det viktiga är ändå att vi till slut vann. Det känns väldigt bra att få börja så.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet