Aftonbladet
Dagens namn: Simon, Simone
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Vi ger oss aldrig – det är vår styrka”

WASHINGTON. Andre Burakovsky gjorde sitt första mål på två månader och Marcus Johansson prickade in säsongens åttonde fullträff.

Så det gjorde inte så mycket att Nicklas Bäckström tvingades avbryta matchen mot Buffalo i natt.

Washington tog nionde raka segern i alla fall.

–  Vi ger oss aldrig. Det är vår verkliga styrka, säger ”Mojo” när Sportbladet träffar honom efter 5–2-segern.

Bäckström fick utgå med en ”skada på övre kroppen”.   Bäckström fick utgå med en ”skada på övre kroppen”. Foto: TT

Det gick ett kännbart stråk av oro genom Verizon Center i centrala Washington efter Capitals inledande två perioder mot Buffalo Sabres i natt.

Dels låg hemmalaget under med 2–1 och den åtta matcher långa segersviten tycktes hänga på en skör tråd – dels hade mäktige förstecentern Nicklas Bäckström tvingats avbryta matchen med vad klubben bara diffust beskrev som ”skada i övre delen av kroppen”.

Men 20 minuter senare kunde fansen andas ut.

Spelade eget spel

Vad som än hände ”Bäckis” var det inte värre än att han enligt coachen Barry Trotz spelar den kommande nyårsnattens bortamatch mot Carolina – och de som kunde fortsätta Buffalo-matchen stod för en formidabel tredjeperiod och vände underläget till 5–2-seger.

– Vi letade lite för mycket passningar i de två första istället för att skjuta. Men i tredje bestämde vi oss för att hålla oss till vårt spel och få mer puckar på mål och jag tycker vi gör det jättebra, säger Marcus Johansson när vi träffar honom i omklädningskabyssen efteråt. LÄS OCKSÅ PLUS RANKAR: ALLA NHL-svenskarna

– Vi ger oss aldrig heller. Vi fortsätter gnugga på vad som än händer och det är nog vår verkliga styrka. Vi är svårstoppade just därför.

Marcus stod själv, i ett powerplay, för det viktiga 3–2-mål som gav Caps verkligt momentum – efter formidabelt förarbete av ryssen Evgeni Kuznetsov.

– Det var skönt att få hänga ett just i powerplay fast ”Nicke” var borta. Han är ju vanligen väldigt viktig motor i de lägena i vanliga fall, säger han.

”Gått bra tidigare”

Några minuter senare lade ”Mojo” också upp för landsmannen Andre Burakovsky – och han kunde trycka in sitt första mål sedan 20 oktober.

– Det var på tiden, säger den unge skåningen med ett snett leende.

– Jag tycker i och för sig att det gått bra även tidigare. Produktionen har dock saknats, så det var skönt att äntligen få in en puck.

Segern, som åter skickade upp Capitals i total serieledning, var alltså nionde raka – och den tionde kan komma redan kommande natt, i Raleigh.

Marcus Johansson Buffalo Sabres Washington Capitals Nicklas Bäckström
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet