Aftonbladet
Dagens namn: Inga, Ingalill
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Slapp utvisning – men får böta 1,3 miljoner

NEW YORK. Boston-stjärnan Brad Marchand får inte spela Winter Classic på nyårsdagen.

Han stängs av tre matcher och får böta över miljonen för den låga tacklingen på Ottawa-backen Mark Borowiecki i går natt.

– Han böjer ner axeln och träffar rakt över Borowieckis ben. Det är ”clipping”, konstaterar NHL:s motsvarighet till disciplinnämnden.

Marchand.   Marchand. Foto: TT

Det var i första perioden i mötet mellan Boston Bruins och Ottawa Senators natten till onsdagen som Brad Marchand tacklade Senators-backen Mark Borowiecki i vad som svårligen kan beskrivas som något annat än knähöjd.

Ingen utvisning utdömdes, men i Ottawa-lägret var missnöjet med den beryktade provokatörens tilltag stort.

– Jag såg tacklingen och tycker den är medveten. Han vet att det är ”Boro” och han drog en rejäl tackling i förra matchen, sa till exempel Erik Karlsson till Ottawa Sun.  

Marchand själv försökte tona ner incidenten efteråt.

– Jag försökte komma åt puckföraren och han liksom bara stod där, så vi kolliderade, sa han. LÄS OCKSÅ Lundqvist: December har varit fruktansvärt

”Kastades upp”

Department of Player Safety – NHL:s motsvarighet till svenska disciplinnämnden – delar dock Senators synpunkter och stänger efter ett möte med honom under onsdagskvällen av Marchand i tre matcher.

– Marchand böjer ner axeln, kommer djupt och och träffar rakt över Borowieckis ben, varmed han kastas upp i luften. Detta är clipping, heter det i ett officiellt utlåtande.

– Det är också viktigt att notera att det i den aktuella situationen inte är tillåtet att tackla Borowiecki på något vis, allra minst över knäna utan förvarning.

Får böta 1,3 miljoner

Marchand har varit avstängd för liknande incidenter vid tre tidigare tillfällen, men den här bestraffningen svider antagligen extra mycket.

Den innebär nämligen att han missar emotsedda utomhusmatchen Winter Classic, som spelas mellan Boston och Montreal på Gillette Stadium på nyårsdagen.

Han straffas också med löneavdrag motsvarande 1,3 miljoner kronor.

Se tacklingen här (extern länk)

Ottawa Senators Erik Karlsson Boston Bruins
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet