Aftonbladet
Dagens namn: Evert, Eilert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Vände till seger – med tre självmål

Hedman ”matchvinnare” för Tampa

Victor Hedman fick två assist och ett mål i sista.   Victor Hedman fick två assist och ett mål i sista. Foto: TT

NEW YORK. Edmonton Oilers inte bara tappade 2–0-ledning i slutperioden hemma mot Tampa i natt.

De gjorde det med tre självmål – samtliga mer eller mindre framtvingade av Victor Hedman.

– Vi hade onekligen studsarna med oss, men jag tycker vi förtjänade det, säger ”Vigge” till Sportbladet efter 3–2-segern.

Det som hände i tredje perioden i Rexall Place var snudd på unikt.

Oilers lyckades alltså tappa 2–0-ledning och få stryk med 3–2 – efter tre självmål.

Så här gick det till:

03.31: Victor Hedman slog en snygg passning bakom ryggen till Nikita Kucherov. Han sköt och pucken gick via Brandon Davidsons ena ben in i kassen.

14.50:  Victor Hedman kom i en soloräd på högerkanten, vräkte in pucken mot kassen – och Taylor Hall styrde, rätt stiligt, in kvitteringen,

15.51: Victor Hedman spelade fram Steven Stamkos vid kassen, han slängde in pucken i målgården och jodå – Darnell Nurse råkade vinkla in den med ena skridskon.

– Ja, vi hade onekligen studsarna med oss i tredje perioden, säger den synnerligen involverade Hedman när vi når honom i den kalla Alberta-kvällen.

– Men jag tycker vi förtjänade det. Vi spelade bra hela matchen och började lägga mycket puckar på mål i tredje och då händer sånt där. LÄS OCKSÅ Washington-svensken straffas med avstängning

”Nöjd med mitt spel”

Hans egen poängskörd – ett mål och två assist alltså – är den bästa sedan i slutet av oktober.

– Jag tycker att det känts bra hela säsongen, jag är nöjd med mitt spel, men produktionen har väl inte riktigt varit den önskade. Så det var kul att få vara med och bidra ikväll, fortsätter han.

”Vigge” stod de facto för en av matchens räddningar i första perioden också. Ben Bishop var bortspelad och Leon Draisaitl skulle bara lägga pucken i tom kasse. Då kom den gänglige svenske backen flygande genom målgården och räddade.

– Ja, jag borde ha bra siffror i räddningsstatistiken nu, konstaterar han med ett skratt. LÄS OCKSÅ Efter trejdbomben: Mål i första skottet

Få wild card

Med segern i natt kröp Lightning närmare det slutspelsstreck fjolårsfinalisten till mångas förvåning haft så svårt att hamna på rätt sida om i år.

Det är nu bara en poäng upp till New Jersey på sista wild card-platsen.

– Det är väldigt mycket hockey kvar att spela och självklart är målet att vi ska till slutspel, säger Victor Hedman.

– Jag har gott hopp, vi vet att vi är ett bra lag och nu börjar vi få tillbaka spelare som varit skadade. Fortsätter vi som ikväll kommer det bli riktigt bra.

Victor Hedman Edmonton Oilers Tampa Bay Lightning
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet