Aftonbladet
Dagens namn: Evert, Eilert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Legendarens ursäkt efter Sedin-attacken

Ångrar sina märkliga utbrott i direktsändningen

NEW YORK. Denis Potvin ber Daniel om ursäkt för att han i förrgår natt kallade honom ett ”lowlife”.

– Mina ord kom ut fel i stridens hetta, säger den gamle backstjärnan som nu agerar expertkommentator åt Florida Panthers.

Det var under kalabaliken efter avgörandet mellan Vancouver Canucks och Florida Panthers i Rogers Arena natten till i tisdags det brast för gamle storbacken Denis Potvin, numer expertkommentator åt tv-bolaget som sänder Panthers matcher.

När Daniel Sedin avgjorde matchen på övertid – och därmed klippte av Floridas tolv matcher långa segersvit – åkte han fram till gästernas bås och pekade på en spelare och sa något, varpå ett jättebråk utbröt.

– Det där är fingret han använder när han slickar jordnötssmöret av sina mackor, utbrast Potvin något förbryllande och fortsatte senare:

– Vilket ”lowlife”.

Nu ber han alltså om ursäkt.

– Mina val av ord i slutet av den matchen var olämpliga. I stridens hetta kom de helt enkelt ut fel. Jag ber Daniel Sedin, Trevor Linden (Vancouvers president) och Canucks om ursäkt, heter det i ett utlåtande publicerat av Panthers.

Någon förklaring till den kufiska kommentaren om jordnötssmöret ger han dock inte...

Överspelat för Sedin

Daniel Sedin – som efteråt förklarade att en spelare i Panthers, ryktesvis veteranen Shawn Thornton, hade gått över gränsen med sitt ”trashtalk” under matchens gång och att det var för att markera mot honom han åkte till båset efter avgörandet – säger för sin del att han ser hela incidenten som överspelad och att han nu gått vidare.

Vancouver Canucks Florida Panthers Daniel Sedin
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet