Aftonbladet
Dagens namn: Inga, Ingalill
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Tunga sviter i Rangers nya derby-förlust

18 power play utan mål

Att New York Rangers slog Boston natten till tisdag kan ha varit Islanders lycka.

Det var bara en av flera tunga sviter som avslöjade Henrik Lundqvists Rangers i natt.

– Vi måste uppenbarligen hitta ett sätt att göra mål i power play, säger centern Derek Stephan.

Det var dags för New York-derby i nybyggda Barclays center i Brooklyn. Säsongens förra möte, 2 december, tog Islanders hem på straffar, och det skulle visa sig bli tajt även denna gång.

Rangers Marc Staal inledde satte matchens första mål 19.14 in i andra perioden och då talade statistiken för att det skulle bli Rangers-seger.

Alla 15 gånger laget lett efter andra perioden denna säsong har matchen slutat till Rangers fördel.

I natt bröts den sviten.

Komma in i rytm

Efter dubbla försvarsmisstag av Kevin Hayes kvitterade NY Islanders Brock Nelson i inledningen av tredje med ett snabbt handledsskott, och Nick Leddy ordnade ledningsmålet strax därpå med ett till synes otagbart skott över Henrik Lundqvists högra axel.

– Vi var positiva efter andra perioden även om vi låg under. Det var ett mål, ett skott. Vi ville gå ut och komma in i rytmen och få mål snabbt, vilket vi fick, sa Brock Nelson efteråt till nhl.com.

Misstag i tredje

Kyle Okposo satte slutresultatet 3–1 i öppen kasse i slutsekunderna, och inte sedan 23 november har Lundqvists Rangers lyckats vinna två raka matcher.

Rangers coach Alain Vigneault hyllade ändå sin målvakt.

– Båda målvakterna gav sina lag chans att vinna. Vi gjorde ett misstag i tredje och tillät deras power play att göra ett mål, och det avgjorde matchen, säger han till nhl.com.

Henrik Lundqvist gav sin syn i en tv-intervju med Rangers hemsida efteråt.

– Special teams avgjorde matchen. Vi måste bli bättre på att döda utvisningar och det börjar med mig, sa han.

Desto mer bekymrande för Vigneault är nog det faktum att laget själva inte kunnat göra mål i power play på de senaste sju matcherna. Trots 18 försök.

– Vi måste uppenbarligen hitta ett sätt att göra mål i power play. Men det var inte brist på chanser, vi hade chanser, vi kunde bara inte sätta dit den, säger centern Derek Stephan.

Washingtons möte med Vancouver inleddes med en stor hyllning till Alexander Ovetjkin och hans 500:e NHL-mål i förra matchen. I en videohyllning kom hälsningar från storheter som Brett Hull, Wayne Gretzky, Steve Yzerman och Teemu Selänne – som alla ingår i 500-klubben.

I matchen byttes ganska snabbt personfokus till Evgeni Kuznetsov som satte två mål – och bjöd på kvällens läcktaste assist när han bakom mål la ett bakom ryggen-pass till en fristående Tom Wilson vid första stolpen.

– Du ser honom göra det varje kväll. Du kan inte säga att det är tur när han gör det hela tiden. Man måste vara bra för att ha tur, och det här var ett fantastiskt pass, var Wilsons lovord om Kuznetsov efteråt till nhl.com.

André Burakovsky noterades för två assist.

New York Rangers New York Islanders Henrik Lundqvist Alexander Ovetjkin
Vid Alexander Ovechkins sida fanns pappa Mikhail Ovechkin (längst till vänster), mamma Tatyana Ovechkin, och fästmön Nastya Shubskaya.   Vid Alexander Ovechkins sida fanns pappa Mikhail Ovechkin (längst till vänster), mamma Tatyana Ovechkin, och fästmön Nastya Shubskaya. Foto: Reuters
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet