Aftonbladet
Dagens namn: Simon, Simone
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Lundqvists olycka – unga pojkens glädje

Vann vadet mot pappan efter Ryans mål

Henrik Lundqvist höll på att bli den som släckte drömmen.

Men med 20 sekunder kvar av andra perioden spräcktes nollan – till unge Cole Jansens stora glädje.

Och pappans frustration.

Henrik Lundqvist stoppade alla utom två skott i natt.   Henrik Lundqvist stoppade alla utom två skott i natt. Foto: TT

Under uppvärmningen till mötet NY Rangers och Ottawa Senators fick stjärnforwarden Bobby Ryan syn på en ung kille med en speciell skylt.

”Bobby, pappa sa att om du gör mål får vi en valp!”, stod skrivet i svarta och röda bokstäver.

Det visade sig att pojken under tre månaders tid försökt övertyga sin pappa om att de skulle skaffa en hund, men inte lyckats än.

Lösningen: Sätta STOR press.

Inför tv-kamerorna och alla spelare på isen blev pappans löfte offentligt – även spelaren i fokus upptäckte skylten.

– Jag ville ge den stackars pojken en hund, sa Bobby Ryan.

Överlycklig

Men det skulle dröja. Såväl Henrik Lundqvist i Rangers-målet som Craig Anderson i Senators-målet storspelade och när matchen närmade sig andra periodpausen var det fortfarande mållöst.

Då tryckte backen Jared Cowen ett skott i stolpen som studsade ner till Bobby Ryan framför mål. Ryan nätade, och snart förstod hela arenan att en ung kille blivit överlycklig.

 

Bild: NHL.COM   Bild: NHL.COM  

 

– De har varit på mig i månader för att få en hund, och jag tänkte: Om jag gör ett vad och de förlorar kommer jag undan. Jag borde bara inte ha valt en så talangfull spelare som Ryan, jag borde ha valt någon annan, berättade pappan Warren Jansen efteråt till TSN.

Matchen slutade 3–0 efter två mål till i sista perioden, och New York Rangers tränare var besviken. Men i mörkret fanns två svenska ljuspunkter.

– Varje gång vi får lite medvind får vi någon sån här match. Jag menar, förutom Lundqvist och Jesper Fast hade vi så många i laget ikväll som var ur form. Det var otroligt. Vi var utanför hela matchen, sa Alain Vigneault till nhl.com.

Blir en Pomsky

Henrik Lundqvist:

– Det var definitivt tufft att tappa det så sent. Ibland kommer man ut till sista perioden och försöker för mycket, men vi hade varit i denna situation förut och hade bra energi med oss. Vi trodde vi kunde klara det, sa svensken.

Men i alla fall fick han glädja en ung kille. Cole Jansen berättade för TSN i periodpausen att de nu kommer skaffa en Pomsky, och såklart döpa den till Bobby.

Bobby Ryan Henrik Lundqvist Ottawa Senators New York Rangers
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet