Aftonbladet
Dagens namn: Evert, Eilert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Det var verkligen ett konstigt mål”

Klingberg målskytt i natt

DES MOINES. John Klingberg gjorde ett av karriärens mer säregna mål när Dallas bortaslog Winnipeg i natt.

Han kom loss i något så obskyrt som tre-mot-noll-läge med lagkamraterna Cody Eakin och Jason Demers.

– Ja, det var verkligen ett konstigt mål. Två backar var vi där uppe också, säger han till Sportbladet efter det som till slut blev en 5–3-seger.

Det var just som en utvisning på Jason Demers knappa femton minuter in i andra perioden var på väg att ta slut som Cody Eakin stötte pucken förbi en Winnipeg-back och kom loss i en kontring med John Klingberg.

Visserligen råkade Eakins klubba gå av i samma ögonblick, men det gjorde inget för han fick ändå med sig pucken – och dessutom kom Demers in från utvisningsbåset i samma ögonblick, så plötsligt kom Stars tre-mot-noll mot stackars Connor Hellebuyck i Jets-kassen och Klingberg kunde utan större problem snärta in 2-2 när han precis i rätt ögonblick fick passningen av Demers. LÄS OCKSÅ Klassiska NHL-klubben byter logga

Två backar

– Ja, det var verkligen ett konstigt mål, säger ”Burger” när vi når honom efteråt.

– Jag anade att vi vi skulle kunna få till en kontring när Eakin stötte upp mot backen och hängde därför på men jag hade inte förstått att det var så lite kvar av utvisningen och...ja plötsligt var vi tre mot noll. Och två backar med där uppe. Det är man inte med om så ofta.

”Betydligt piggare”

Klingberg svarade också för assist på ett av Tyler Seguins två mål och såg överhuvudtaget pigg ut – och det tackar han All Star-breaket för.

– Ja, det var faktiskt väldigt betydelsefullt. Jag kände mig betydligt piggare i både kroppen och skallen efter den här ledigheten, fortsätter han.

– I Sverige har man tack vare landslagsuppehållen ledigt nån helg då och då, men här kör vi princip nonstop från oktober fram till All Star-breaket och det tar ett tag att lära sig det. Det kommer, men just nu behövde jag den här vilan.

John Klingberg
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet