Aftonbladet
Dagens namn: Inga, Ingalill
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Sedins jättegåva – till klubbens anställda

NEW YORK. Daniel Sedin är en sann hedersknyffel.

Han fick med sig motsvarande 773 000 i prispengar hem från All Star-matchen – och skänkte hela summan till Canucks stab av materialförvaltare.

Få i den professionella idrottsvärlden jobbar lika hårt som NHL-lagens materialförvaltare, men de verkar uteslutande bakom kulisserna och får aldrig särskilt mycket cred för sitt oglamorösa slit.

I Vancouver känner sig staben av materialare och det som kallas ”locker room attendees” dock väldigt uppskattade just nu, för när Daniel Sedin återvände från All Star-jippot i Nashville den gångna helgen gav han dem de 92 000 dollar – cirka 773 000 kronor – han fick i prispengar efter Pacific-lagets finalseger. LÄS OCKSÅ PLUS Sanslösa lönerna: Så mycket har NHL-stjärnorna tjänat

Skänker till välgörenhet

Det avslöjar James Mirtle på TSN Canada.

– Vilken ”class act”, säger han.

Tjänar man, som Daniel, närmare 64 miljoner kronor om året förefaller det kanske inte så märkvärdigt, men både han och tvillingbrodern Henrik är sedan länge kända för att skänka stora summor pengar till olika välgörenhetsändamål – utan att vilja ha uppmärksamhet för insatserna.

För några år sedan framkom till exempel att ett barnsjukhus i hemstaden Vancouver i hemlighet fått 13 miljoner kronor av de svenska stjärnorna. LÄS OCKSÅ Buffalofansens sköna ’ölkupp’

Daniel Sedin Vancouver Canucks
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet