Aftonbladet
Dagens namn: Inga, Ingalill
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Henke” tappade nolla – med tio sekunder kvar

Stökig inledning i Rangers nya seger mot Philadelphia

NEW YORK. Nämen, inte igen...

Precis som mot New Jersey i måndags fick Henrik Lundqvist se sin nolla spräckt i slutet av nattens laddade hemmafajt mot Philadelphia.

– Det känns surt att det sker två hemmamatcher i rad, men jag är glad över att vi gör en riktigt bra match och vinner, säger han till Sportbladet efter 3–1-segern.

Faktum är att Henrik Lundqvist kunnat haft tre nollor i rad vid det här laget – om det inte varit för snöpliga baklängesmål i slutet av de senaste hemmafajterna.

Först släppte Rangers till ett  i numerärt överläge (!) när det var drygt två minuter kvar mot New Jersey Devils i måndags. Därefter höll han helt tätt borta mot Pittsburgh. Och i natt, mot Flyers, stod det alltså 3–0 – tills Brayden Schenn i sex-mot-fyra-spel tio sekunder innan slutsignalen vräkte in ett tröstmål för gästerna.

– Ja, det är surt att det händer två hemmamatcher i rad, konstaterar den 33-årige stjärnan när vi träffar honom efteråt.

– Men jag är glad över att vi gör en riktigt bra match och vinner. Det var en bra och nyttig seger för oss. LÄS OCKSÅ ’Zäta’ hjälte i natt: ”Kändes som om allting gick in…”

Tre matcher i rad

Han kan också glädja sig åt att han för egen del just nu spelar praktiskt taget lika bra som i början av säsongen och de facto inte har släppt in ett mål i spel fem-mot-fem på tre matcher.

– Ja, jag ändrade en liten detalj för några matcher sedan och efter det har det känts riktigt bra. Det går åt rätt håll, menar han.

Precis som väntat började Valentine's Day-mötet på Madison Square Garden med att några av spelarna fick leva ut lite aggressioner.

 

Här tar Rangers Dylan McIlrath en hämndfajt mot Wayne Simmonds. Foto: TT   Här tar Rangers Dylan McIlrath en hämndfajt mot Wayne Simmonds. Foto: TT  

 

När lagen möttes i Philadelphia förra helgen åkte ju Ryan McDonagh på en hjärnskakning när Wayne Simmonds gav honom en snyting rakt i ansiktet och i returen ville Rangers-kaptenens lagkamrater ha hämnd.

Inget emot det

Så redan efter 39 sekunder utbröt slagsmål mellan Dylan McIlrath och just Simmonds – och 20 sekunder senare slogs även Tanner Glass och Ryan White.

– Dylan och Tanner stod upp för ”Mac” och jag kan inte säga att jag hade något emot det, konstaterar coachen Alain Vigneault.

Efter de inledande 20 minuterna antog matchen dock mer normal karaktär – och den avgjordes när Mats Zuccarello i tredje perioden två gånger om slog makalösa drömpassningar till kedjekamraten Derek Stepan.

– Nej, jag har inte ögon i nacken, svarar den kortväxte norrmannen på Sportbladets direkta fråga....

Henrik Lundqvist Wayne Simmonds Mats Zuccarello Philadelphia Flyers New York Rangers
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet