Aftonbladet
Dagens namn: Simon, Simone
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Eriksson avgjorde – och ökade sitt värde

Stekhet lagom till förhandlingsbordet

Loui Erikssons kontrakt med Boston är på utgående.

Så i natt passade svensken på att stärka sina aktier ytterligare på marknaden genom att göra det avgörande 2–1-målet 33 sekunder in på övertid borta mot Columbus.

– Fler borde titta på hur han gör, berömmer lagkamraten Torey Krug.

Loui Eriksson är den svensk det kanske snackats mest om inför trading deadline. Fortsätter han vara en Bruin eller kommer han skeppas iväg innian 29 februrari?

Tidigare rapporter har gjort gällande att Boston och Loui Eriksson har börjat en diskussion om att förlänga 30-åringens kontrakt som är inne på det sista året.

Med trading deadline som kommer allt närmare har Boston-forwarden prickat sin formtopp riktigt bra för att få maximera sitt värde i alla fall.

Sex poäng på sex matcher

Eriksson, tvåa i interna poängligan, har varit glödhet senaste tiden och gjort mål i varenda match på Bostons stundande bortaturné.

Fem mål och en assist på de sex senaste matcherna.

Nattens möte borta mot Columbus var hans 700:e match i NHL och det var med sitt 20:e mål för säsongen som han avgjorde bara 33 sekunder in på övertiden i Nation Wide Arena.

Eriksson stod välplacerad bredvid målet och kunde bara stöta in passningen från Torey Krug.

– Han är en skicklig spelare som ofta går på mål. Kanske skulle fler lära sig av honom, säger Krug.

Enligt TSN:s NHL-insider Darren Dreger ligger Erikssons löneanspråk på över sex miljoner dollar per år – för ett fem-sexårskontrakt.

Straffmål av Wennberg

Alexander Wennberg har blivit Columbus egna straffspecialist och visade det i natt när han gav hemmalaget ledningen med en backhandfint upp i nättaket bakom Tukka Rask.

Wennberg fick dock skit av John Tortorella för markeringsmiss vid Erikssons avgörande mål.

– Det är en simpel situation där tre spelare åker in i vår zon, allt du behöver göra är att hitta din spelare, säger Tortorella enligt nhl.com.

Nytt mål av Lindholm

En annan glödhet svensk är Hampus Lindholm.

Anaheim-backen gjorde mål tre matcher i rad för halvannan vecka sedan och målproduktionen fortsatte i gårdagens seger mot Calgary.

Lindholm verkar trivas på bortaturnén i Kanada för i nattens möte med Edmonton blev han matchens förste stjärna och påbörjade Anaheims forcering i tredje perioden med det första av tre mål i 5–3-segern.

Jakob Silfverberg pricksköt in 2–1-målet.

André Burakovsky sköt ett mål och en assist i tungviktsmötet mellan Washington och La Kings. Målet var hans tolfte i vinter och betydde 1–1 som Capitals vann med 3–1.

Ettan i svenska rookie-ligan, Mattias Janmark, kvitterade till 1–1 och räddade en poäng åt sitt Dallas som till slut föll med 2–1 mot St Louis på övertid.

Loui Eriksson Hampus Lindholm Boston Bruins NHL
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet