Aftonbladet
Dagens namn: Amanda, Rasmus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Ilskan mot svensken efter dubbla smällar

Strålman sänkte två i samma byte

Anton Strålman lär inte vara någon favorit i Winnipeg-lägret efter nattens drama.

Tampa Bay-backen sänkte två Jets-spelare med förödande open ice-tacklingar – i ett och samma byte(!).

– Jag spelar inte matcher för att försöka skada spelare, sa Strålman efter 6–5-segern på straffar.

Hockeyn går snabbare och snabbare och i samma takt brukar det heta att det blir svårare och svårare att dela ut rejäla tacklingar.

Anton Strålman behövde dock bara ett byte på sig i nattens möte i Amalie Arena för att proppa två Winnipeg-spelare.

Det var sent i den andra perioden som svensken först fångade Nikolaj Ehlers med en höfttackling efter att den unge dansken precis passat i väg pucken.

Och strax efteråt stod Strålman upp i mittzonen mot Bryan Little med en rejäl propp som till synes tog mot huvudet, efter att Little fumlat med pucken och behövt borra ner skallen mot isen.

Jets-tränaren vansinnig

Little låg kvar en stund på isen innan han blev tvungen att hjälpas av och kom aldrig mer tillbaka i matchen.

– Han var puckförare men tappade pucken och balansen och jag var i vägen. Det var inte mycket jag kunde göra för att dra mig ur den, förklarade Anton Stråman i omklädningsrummet efteråt.

Strålman fick försvara sig direkt mot Jets-forwarden Blacke Wheeler som hoppade på svensken efter den andra smällen i samma byte.

Jets-coachen Paul Maurice skrek av ilska mot domarna som valde att nöja sig med en femminuters utvisning till Strålman för slagsmål. Utbrottet mot domarna ledde till straff för Maurice dock som blev tvungen att lämna matchen.

”Vet att han inte är en smutsig spelare”

Tampa-tränaren John Cooper såg inte heller något fel med Strålmans tackling på Little.

– Det var en ren tackling, den stackars killen blev träffad i en olycklig situation med huvudet nere. Strål,man och vi alla hoppas att han är okej, men det var inget fel på tacklingen som jag såg det.

Matchen avgjorde Steven Stamkos i femte straffrundan och Victor Hedman inledde målskyttet i 6–5-segern.

– Vi vet alla att Strålman inte är en elak och smutsig spelare, säger storstjärnan Steven Stamkos om matchens snackis.

 

VIDEO: Se Strålmans dubbla tacklingar här (OBS! Extern länk)

 

Karlsson mot historisk säsong

Ottawa tog en efterlängtad seger mot Carolina och Erik Karlsson bidrog som vanligt med målgivande passningar. Stjärnbackens två assist i natt gör att han drygar ut ledningen i assistligan som han leder med 54 stycken, fem före Patrick Kane.

Just nu är svensken delad trea i totala poängligan och fortsätter han så här finns chansen att han blir den förste back att sluta topp tre i poängligan sedan legendaren Paul Coffey 1985/86.

Jagrs 740:e

På tal om historia gjorde Jaromir Jagr i natt sitt 740:e mål och är nu bara en fullträff från Brett Hull på tredjeplatsen för alla tiders målgörare.

Samtidigt blev supertjecken den fjärde i historien att göra mål som 44-åring i NHL. Bara Gordie Howe, Chris Chelios, och Doug Harvey har tidigare gjort det.

Någon seger fick veteranen dock inte fira – San Jose vann på straffar i Florida. LÄS OCKSÅ PLUS Sanslösa lönerna: Så mycket har de tjänat

Anton Strålman Victor Hedman NHL Tampa Bay Lightning
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet