Aftonbladet
Dagens namn: Marika, Marita
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Hattrick av svensken – upp i ligatoppen

”Kändes som om allt gick in”

NEW YORK. Det har sannerligen lossnat för Filip Forsberg.

Han gjorde hat trick när Nashville i natt gästade Toronto – och därmed är han delad ett i svenska målligan i NHL.

– Det händer inte varje dag så det känns väldigt roligt, men jag och Mike Ribero och Craig Smith har hittat tillbaka till det spel vi hade ifjol, säger han till Sportbladet efter 3–2-segern.

Jo, det var verkligen Filip Forsberg mot Toronto Maple Leafs i Air Canada Center i natt.

Han gjorde mål på ett friläge i början av första perioden, gjorde ett till på ungefär samma sätt i 03.40 in i andra perioden och fullbordade ett hat trick två minuter senare.

Och det räckte till en 3–2- seger.

– Ja, det var en kväll när det kändes som allt gick in. Jag vet inte om man kan kalla det tillfälligheter men nånting ditåt var det, säger den 21-årige masen när vi talar med honom efteråt.

– Men det händer ju inte varje dag så det känns väldigt roligt.

”Det har lossnat”

”Flipper” har med nattens succé gjort nio mål på de senaste nio matcherna och är uppe i en sammanlagd skörd av 23 fullträffar. Det betyder att han delar ledningen i svenska målligan med Loui Eriksson.

– Det är lite skillnad mot i början av säsongen, då gick det trögt men nu får man säga att det lossnat, fortsätter han.

– Allra mest beror det på att hela min kedja spelar bra. Jag och Mike Ribero och Craig Smith har hittat tillbaka till det som gick så bra ifjol. Det påverkar förstås min produktion.

Krigar hela tiden

Med nattens seger skaffade sig Nashville lite andrum i det infernaliska streckracet i västra konferensen. De har nu fem poäng ner till strecket.

– Jo, men det är stenhårt, det känns som alla lag som är inblandade vinner hela tiden. Så vi kommer nog få kriga i varje match resten av grundserien, konstaterar Hat trick-Filip.

Filip Forsberg Nashville Predators NHL
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet