Aftonbladet
Dagens namn: Evert, Eilert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Svensken ryktas bort: Vill inte tänka på det

Loui Eriksson kan bytas bort - här är hetaste spelarna inför NHL Trade deadline

Loui Eriksson kan ha gjort sitt i Boston.   Loui Eriksson kan ha gjort sitt i Boston. Foto: TT

Flera NHL-stjärnor har blivit bortbytta de senaste dagarna.

Loui Eriksson, 30, tillhör dock fortfarande Boston Bruins – men kanske inte i många timmar till.

– Jag försöker att inte tänka på det där, säger den ryktesomgärdade svensken.

Klockan 21.00 i kväll, svensk tid, stänger fönstret. Då kan NHL-klubbarna inte längre byta spelare med varandra och får förlita sig på trupperna de har resten av säsongen.

Den senaste veckan – och inte minst under helgen – har det därför varit febril aktivitet på ”trade”-fronten och en hel rad stjärnor har fått packa väskorna och flytta.

Andrew Ladd, Winnipegs lagkapten, skeppades i torsdags iväg till Chicago, som satsar stenhårt för att försvara sin Stanley Cup-titel och även har roffat åt sig grovjobbaren Dale Weise från Montreal bland annat.

Jiri Hudler, Calgarys tjeckiske puckkonstnär, blev på lördagen klar för Florida – som inom bara några få timmar genomförde tre spelarbyten och tydligt signalerade att de menar allvar den här säsongen.

Ännu en kapten, Carolinas Eric Staal, byttes under söndagen bort till New York Rangers, där klubbledningen i sann, storslagen Manhattan-anda såg till att spetsa till truppen med ytterligare ett högprofilerat namn inför slutspelet.

Erikssons kontrakt går ut

Den kanske störste stjärnan som fortfarande finns kvar på marknaden: Loui Eriksson.

Boston Bruins-svenskens kontrakt går ut i sommar och trots att diskussioner om en förlängning pågår kan han mycket väl komma att bytas bort i dag.

30-åringen har svarat för hela 23 mål den här säsongen och uppges nu vara ute efter en saftig löneförhöjning; från dagens 4,25 miljoner dollar i årsinkomst till uppemot 6 miljoner dollar. Pengar som Bruins inte uppges vara sugna att lägga på veteranen – och därför har ryktena om en trade tagit fart.

– Jag försöker att bara tänka på det sportsliga, ha kul med laget och vinna matcher. Vi får se vad som händer. Det enda jag kan göra just nu är att jobba på som vanligt och hjälpa laget, sa Eriksson till Boston-baserade NESN inför nattens förlustmatch mot Tampa Bay (1–4).

Hans sista framträdande i Bruins-tröjan?

 

Sportbladet sänder NHL Trade deadline live 18.00-21.30 på måndagskvällen på Sportbladet.se

NHL Loui Eriksson
Fem spelare som kan byta klubb i dag.   Fem spelare som kan byta klubb i dag. Foto: TT
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet