Aftonbladet
Dagens namn: Ivan, Vanja
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Hörnqvists första hattrick i NHL

”Kändes speciellt”

NEW YORK. Den svenska hat trick-trenden i NHL håller i sig.

I natt var det Pittsburghs Patric Hörnqvist som skickade in tre puckar på Arizona-målvakten Louis Domingue.

– Jag har gjort två mål några gånger men aldrig lyckats få in det tredje så det kändes speciellt att till slut stå där och se fansen slänga in kepsarna på isen, säger ”Bengan” till Sportbladet efter en rungande 6-0-seger.

LÄS OCKSÅ ”Då vet man att man är i NHL...” Blågula hat tricks har verkligen varit i ett tema i världens bästa liga på slutet.

I lördags eftermiddag fullbordade Filips Forsberg sin andra på en vecka och samma kväll högg även Mika Zibanejad till med tre mål inom loppet av två och en halv minut.

Och när Pittsburgh i natt körde över Arizona med 6-0 var det alltså Patric Hörnqvists tur.

”Allting gick min väg”

Först vispade han in en backhand i början av första perioden, sedan styrde han in ett Chris Kunitz-skott i slutet av samma period och så klappade han in ett direktskott i mitten av andra perioden.

– Ja, det var en kväll när allting gick min väg, säger den 29-årige Sollentuna-sonen om NHL-karriärens första hat trick när vi talar med honom efteråt.

–  Jag har gjort två mål några gånger men aldrig lyckats få in i det tredje fast det varit nära. Så det var väl på tiden, men det kändes väldigt skönt när den där tredje pucken satt och det var en speciell känsla att till slut stå på isen och se fansen slänga in kepsarna.

Grönborg på plats

Kanske tog förbundskapten Rikard Grönborg, på plats i USA för att presentationen av de första namnen i World Cup-truppen på onsdag, notis och gjorde en sen ändring i sina papper. Den svenske pingvinen hade ju en assist också...

– Nja, he he, jag vill såklart hemskt gärna vara med men tror att de här första spelarna som blir uttagna är rätt givna. Jag får vara med och slåss om de övriga platserna och ska göra mitt bästa, fortsätter ”Bengan”.

I första hand är fokus dock inställt på att hjälpa Penguins till slutspel och efter nattens storseger har förutsättningarna för att det ska lyckas hyggligt goda.

– Ja, det här var en viktig seger och det känns som att vi hittat en identitet nu och verkligen spelar för varandra, menar hat trick-Patric.

– Men det kommer bli hårt hela vägen. Jag tror vi har arton matcher mot divisionskonkurrenter och de måste vi helt enkelt hitta ett sätt att vinna. world cup Uppgifter: Han petar stjärnan i World Cup

The Melkman fortsätter leverera i San Jose...

Melker Karlsson svarade för sitt åttonde mål för säsongen när Sharks slog Montreal med 6-2 i natt.

Snyggt var det också. Den förre Skellefteå-stjärnan var inblandad i en närkamp ute vid sargen, slet sig plötsligt loss, stormade rakt in i slottet, fick pucken av Chris Tierny och bara klappade in den.

Patric Hörnqvist Pittsburgh Penguins Mika Zibanejad NHL

Läsarkommentarer

Läsarnas egna artikelkommentarer. Regler du måste följa
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet