Aftonbladet
Dagens namn: Amanda, Rasmus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Berglund målskytt när St Louis vann

Foto: AP

NEW YORK. Patrik Berglund har börjat varva upp ordentligt efter sin långa skadefrånvaro.

Han snärtade in sitt sjätte mål sedan comebacken i början av januari när St Louis slog Minnesota i natt.

– Jag är faktiskt väldigt nöjd, jag tycker jag spelar dubbelt så bra som förra säsongen, säger han till Sportbladet efter 4-2-segern.

St Louis pumpar på bra i toppen av den omvittnad hårda Central-divisionen och tog alltså två nya viktiga poäng – borta mot Minnesota – i kampen om förstaplatsen med Chicago och Dallas i natt.

– Ja, det var en väldigt skön seger, konstaterar Patrik Berglund när vi talar med honom efteråt.

– Det är bara synd att vi inte spelar i 60 minuter och släpper in dem i matchen i tredje perioden. Det händer för ofta, vi spelar bara 50 minuter. Vi har väldigt viktiga matcher framöver, mot just Chicago och Dallas, och då måste vi få ordning på det där. Det är så tufft i vår division, vi måste ta så mycket poäng som möjligt.

”Bra med långa uppehållet”

Patrik själv – som missade hela höstsäsongen på grund av en axeloperation – gjorde ett av målen, på ett rappt skott mitt i slottet i mitten av andra perioden, och såg överhuvudtaget pigg ut.

– Ja, jag måste säga att jag är väldig nöjd med hur jag spelat sedan jag kom tillbaka. Jag tycker jag är dubbelt så bra som förra säsongen, fortsätter han.

– Det var nog bra med det långa uppehållet. Dels så jag till sist fick ordning på axeln, dels så jag jag rent mentalt fick en liten nytändning.

Mål av Lindberg

Oscar Lindberg prickade sitt tolfte mål för säsongen i ett märkligt derby på Madison Square Garden.

Först gjordes det sju mål i en sjövild förstaperiod när det inte var ordning på någonting . Sedan hände inget alls förrän Rangers Derrick Brassard i mitten av tredje perioden kvitterade det som då var Islanders 4-3-ledning. Och så avgjorde gästerna med två snabba – den sista i tom kasse – på slutet.

Henrik Lundqvist var med på träningen morgonen före matchen, men kunde inte spela. Rangers-ledningen tror dock att han ska vara kvitt nackproblemen inom några dagar.

Detroits ende målskytt i söndagens duell med gamla rivalen Chicago hette Gustav Nyquist och mot Chicago räcker det sällan med ett mål.

Regerande mästarna vann med 4-1.

Patrik Berglund Henrik Lundqvist Gustav Nyquist Oscar Lindberg NHL St. Louis Blues
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet