Aftonbladet
Dagens namn: Ernst, Erna
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

Ericsson klar för VM

Jonathan Ericsson, Detroit Red Wings (och bror till Jimmie Ericsson) ”Jag såg matchen på en dålig länk kopplad till tv:n och...ja, vad ska man säga. Fantastiskt roligt. Jag sms:ade brorsan när det var någon minut kvar och skrev ”SM-guld, Gudlpucken och VM-guld under en och samma säsong. Inte så illa pinkat””   Jonathan Ericsson, Detroit Red Wings (och bror till Jimmie Ericsson) ”Jag såg matchen på en dålig länk kopplad till tv:n och...ja, vad ska man säga. Fantastiskt roligt. Jag sms:ade brorsan när det var någon minut kvar och skrev ”SM-guld, Gudlpucken och VM-guld under en och samma säsong. Inte så illa pinkat”” Foto: JIMMY WIXTRÖM

Detroitbacken Jonathan Ericsson, 28, är klar för VM-spel med Tre Kronor. Enligt Svenska ishockeyförbundets nätsida ansluter Ericsson till landslagstruppen efter Kajotbet hockey games, som spelas i Tjeckien 26–29 april.

Ericsson är den förste av Detroits sju svenskar som har lämnat klartecken för spel i hemma-VM. Även Henrik Zetterberg har sagt att han är sugen på att dra på sig landslagströjan i maj, men att han först måste invänta en läkarundersökning på tisdag.

Även forwarden Johan Franzén och backen Niklas Kronwall kan bli aktuella för VM. Backen Nicklas Lidström har däremot gjort sitt i Tre Kronor. Forwarden Tomas Holmström lär också tacka nej.

Läsarkommentarer

Läsarnas egna artikelkommentarer. Regler du måste följa
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR

Populära bildspel via Shootitlive