Aftonbladet
Dagens namn: Simon, Simone
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

NHL-lockouten skapar problem för JVM-laget

Förbundskaptenen: ”Det är lite av ett tjuvläge”

Rickard Rakell håller upp pokalen efter JVM-guldet tidigare i år.   Rickard Rakell håller upp pokalen efter JVM-guldet tidigare i år. Foto: BILDBYRÅN

NHL-lockouten ställer till det för Juniorkronorna.

Förbundskaptenen Roger Rönnberg beskriver det som ett ”tjuvläge”.

– Tidigare år har jag kunnat ta kontakt tidigt och få tydliga svar på en gång, men nu ställer lockouten till det, säger Rönnberg till hockeysverige.se.

Just nu finns det fem svenska juniorer med NHL-kontrakt i Nordamerika – Jonas Brodin (Houston Areos), Hampus Lindholm (Norfolk Admirals), Mika Zibanejad (Binghamton Senators) och Victor Rask (Charlotte Checkers) i AHL samt Rickard Rakell (Plymouth Whalers) i OHL.

Samtliga är högaktuella för JVM-spel, men på grund av NHL-lockouten har inte förbundskaptenen Roger Rönnberg kunnat kontakta spelarnas klubbar för att pejla läget.

– Det är lite av ett tjuvläge i och med lockouten. Tidigare år har jag kunnat ta kontakt tidigt och få tydliga svar på en gång, men nu ställer lockouten till det, säger Rönnberg till hockeysverige.

”Upp till klubben”

– Jag vet av erfarenhet att klubbarna inte vill prata hypotetiskt kring sina spelare. Just nu är det spelarnas agenter som har skött kontakterna, men efter novemberturneringen (i Sundsvall) ska jag kontakta klubbarna själv och kolla av läget. Det har inte varit någon idé att jobba upp några kontakter än.

Förre FBK-backen Jonas Brodin – som gjorde succé med Tre Kronor under hockey-VM i våras – är sugen på att försöka försvara JVM-guldet:

– Jag skulle lätt kunna tänka mig att spela JVM. Det skulle vara hur kul som helst att slåss för ett nytt JVM-guld. Samtidigt är det inte jag som bestämmer det – det är upp till klubben. Men om jag får tillåtelse är det klart att jag åker, säger Brodin till hockeysverige.se.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet