Aftonbladet
Dagens namn: Beda, Blenda
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Avslöjar: AIK jagar HV 71-forwarden

Kan återförenas med sin bror i Stockholmsklubben

Filip Sandberg Filip Sandberg Foto: Bildbyrån

UFA. Filip Sandberg, 18, gör succé i junior-VM.

Nu kan Sportbladet avslöja att AIK gett sig in i jakten på HV-forwarden.

– Jag förstår kopplingen eftersom hela hans familj är AIK:are i grund och botten, säger Sandbergs agent Peter Nilsson.

Filip Sandberg lämnade just AIK för tre år sedan för hockeygymnasiet i Jönköping och spel med HV 71. Kvar i AIK är brorsan Christian Sandberg och till nästa säsong kan de två bröderna komma att återförenas i AIK.

Utgående kontrakt

Kontraktet med HV 71 går ut efter den här säsongen och enligt vad Sportbladet erfar är AIK mycket intresserat av att få tillbaka den högerfattade forwarden.

– Om AIK är intresserat eller inte får du ta med Anders Gozzi (AIK:s sportchef), men alla spelare som gör det bra i JVM drar till sig klubbars intresse, säger Peter Nilsson.

Filip Sandberg kom in i JVM-truppen efter skador på andra spelare och har överraskat stort. Han har varit en av Sveriges bästa forwards och till dagens match mot Lettland flyttades han upp i förstakedjan.

Ska diskutera med HV

Även HV 71 är givetvis intresserat av att behålla Sandberg:

– Filip har haft tre bra år i Jönköping och efter JVM ska vi sätta oss ner med HV och se hur de ser på fortsättningen, säger Peter Nilsson, som betonar att allt fokus just nu ligger på junior-VM:

– Allt om nästa säsong får vi ta när junior-VM är över. Det är en så stor grej och det är bara det som Filip koncentrerar sig på just nu, säger Peter Nilsson.

Läsarkommentarer

Läsarnas egna artikelkommentarer. Regler du måste följa
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet