Aftonbladet
Dagens namn: Vilhelmina, Vilma
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Därför stoppades stjärnan från spel

Bekräftar det alla har misstänkt

Det var i premiären som Nylander fick utgå skadad.   Det var i premiären som Nylander fick utgå skadad. Foto: Anna Tärnhuvud

William Nylanders JVM förvandlades till en mardröm.

Nu bekräftar Toronto Maple Leafs GM Lou Lamoriello för första gången varför stjärnan stoppades från spel.

– Han fick en hjärnskakning, säger pampen.

Han var stjärnan som skulle ta Sverige till guld.

Men William Nylanders JVM tog slut innan det ens hunnit börja.

Redan i den första gruppspelsmatchen, mot Schweiz, sänktes svenskstjärnan av en ful blindsidetackling i mittzon signerad Chris Egli.

– De (Schweiz) visar ingen respekt, sa Nylander.

Ställde i PK

Därefter rådde ett stort hemlighetsmakeri kring vad för typ av skada 19-åringen egentligen hade drabbats av. Juniorkronorna kallade till en presskonferens för att räta ut alla frågetecken – men stoppades i sista stund av ett samtal från Toronto Maple Leafs general manager Lou Lamoriello.

Nära comeback

Först nu – drygt två veckor efter smällen – bekräftar Lamoriello det som alla misstänkte: William Nylander drabbades av en hjärnskakning.

– Ja, han fick en hjärnskakning. Men nu är han i slutfasen av rehabiliteringen vilket innebär att han kan träna på is och att han snart kan gå in i närkamper, säger Lamoriello i en intervju med TSN:s Jonas Siegel.

”Lill-Nyllet” är tillbaka i Toronto och härnäst väntar spel i AHL-laget Toronto Marlies, där han gjort 34 poäng (14+20) på 27 matcher.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet