Aftonbladet
Dagens namn: Amanda, Rasmus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

DRÖMMÅLET

Linus Omark mot NHL efter superstraffen

Kylig Linus Omarks gjorde det osannolika och lobbade pucken över Schweiz målvakt. Drömmålet avgjorde träningslandskampen.   Kylig Linus Omarks gjorde det osannolika och lobbade pucken över Schweiz målvakt. Drömmålet avgjorde träningslandskampen. Foto: SCANPIX

KARLSKRONA. Lobb. Ribba. In.

Linus Omarks superstraff avgjorde matchen mot Schweiz – nu kan drömmålet omedelbart ta forwarden till NHL.

– Edmonton ska komma med ett nytt bud i veckan, säger Omark till Sportbladet.

Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

Omarks drömstraff mot Schweiz

Träningslandskampen i Karlskrona slutade 3–3 och gick till straffar. I stället för att skjuta vid främre stolpen höll Omark i pucken. Och höll i. Tills Schweiz keeper Marco Bührer la sig ner för att täcka isen. Då lyfte Omark pucken i en hög och retsamt långsam båge, över Bührer, i ribbans underkant och ner – några centimeter innanför mållinjen.

– Jag har kört den straffen fyra gånger och bara missat en. Jag har tränat den sedan jag var B-junior, så den sitter rätt bra, säger Omark som inte tvekade på frågan om han skulle våga köra samma straff i en VM-final.

– Jajemän, den hade avgjort då också.

Snyggare än Foppas straff

När Sportbladets läsare i går fick säga sitt ansåg knappt 70 procent att Omarks straff var snyggare än Peter Forsbergs drömstraff i OS-finalen i Lillehammer 1994. Omark suger i sig av allt berömmet och håller med om att gårdagens superstraff var riktigt snygg.

– Det är absolut en av de snyggare straffarna jag sett. Hur snygg får andra bedöma, säger Omark vars straff blev den enda av sammanlagt sex som gick i mål. Omark håller på att förhandla med Edmonton om ett NHL-kontrakt. Något som kan bli klart vilken dag som helst.

Mattias J Larsson
Mattias J Larsson– Det jag har hört om bud hittills har inte varit tillräckligt bra. Jag vet inte om de tror på mig fullt ut och jag är inte intresserad av farmarhockey, säger Omark.

Samtidigt jagar en rysk klubb Omark.

– De har sjukt mycket pengar där. Men den stora drömmen är att spela NHL, säger Omark.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet