AIK & Djurgården: Ni förstör derbyfesterna

Klubbarna i gemensamt brev: ”Vi tar avstånd”

HOCKEY

Efter skandalscenerna i Stockholmsderbyt går nu AIK och Djurgården – gemensamt – ut och fördömer huliganerna.

– Vi vill ha supportrar som älskar sin förening, skriver ordförandena Peter Mellqvist, AIK, och Mats Larsson, Djurgården.

Timmen efter att det skandalartade Stockholmsderbyt avslutats publicerade Djurgården och AIK ett öppet brev på sina hemsidor.

Brevet är undertecknat AIK:s ordförande Peter Mellqvist och Djurgårdens dito Mats Larsson.

De tar bestämt avstånd från huliganernas beteede, som ett par gånger såg till att onsdagens derby fick avbrytas.

”Det är AIK, Djurgården och framför allt våra riktiga supportrar, som får ta konskevensen av dessa individers handlingar”, skriver de i brevet.

FAKTA

AIK och Djurgården tar avstånd

AIK respektive Djurgården sätter riktlinjer för hur man ska uppträda som supportrar, vad som får göras och framförallt vad som inte får göras på våra matcher. Individer som inte respekterar de riktlinjer som är uppsatta utan motarbetar oss klubbar genom sina handlingar kan knappast kalla sig supporter.

De som deltog i det som hände under derbyt ikväll är samtliga ansvariga för att avsiktlig vilja skada sin förening. AIK och Djurgården tar fullt avstånd från beteendet och vill ej ha individer som agerar på detta sätt - som inte endast skadar oss klubbar utan även ishockeyn i stort.

Det är AIK, Djurgården och framför allt våra riktiga supportrar, som får ta konskevensen av dessa individers handlingar. Böter, publikbortfall, sponsorer som lämnar oss och derbyfester som förstörs, allt detta medan individer som utför dessa handlingar får fortsätta att kalla sig supportrar.

AIK och Djurgården vill inte ha individer på våra läktare som förstör med destruktiva handlingar utan vi vill ha supportrar som älskar sin förening och som stöttar den i vått och torrt.

Text: Peter Mellqvist och Mats Larsson