Bjurling blir kvar i Gnaget

Efter Fasths hjärnskakning – nu får han stanna: ’Kul’

HOCKEY

Han har fortfarande kontrakt med Brynäs.

Men det blir minst en månad till i AIK för Björn Bjurling.

– Det känns kul, säger han.

glad ”Det känns lite som att komma hem”, säger Björn Bjurling om att stanna kvar i AIK.
glad ”Det känns lite som att komma hem”, säger Björn Bjurling om att stanna kvar i AIK.Foto: ROBIN NORDLUND

Efter en tung höst där han blev brutalt petad i Brynäs och under en tid inte ens fick träna med laget har hockeylivet börjat ljusna för Björn Bjurling igen.

Han skrev för en knapp månad sedan på ett månadslångt kontrakt med AIK. Där har han fått spela andrafiolen bakom Viktor Fasth.

Men när Fasth drabbades av en hjärnskakning i derbyt mot Djurgården för en knapp vecka sedan fick Björn Bjurling hoppa in i hetluften. Där visade han upp ett stabilt spel, något han även stod för mot Modo i vinstmatchen i förrgår.

Nu får Bjurling chansen till mer spel i AIK.

– Han blir kvar i minst en månad till. Det är både vi och Brynäs överens om, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi.

Visste inte om det

Bjurling kände inte till att det skulle vara klart, men blir glad när Sportbladet berättar det för honom.

– Det känns kul om det är så. Det har känts lite som att komma hem, jag är ju uppvuxen i AIK, säger han.

”Vi får se”

Det kan bli en ännu längre tid i AIK.

– Vi får se om vi förlänger över hela säsongen. Vi pratar lite med Brynäs och ska försöka bestämma hur vi ska göra. Men det är helt klart att han stannar i januari, säger han.

Eftersom Viktor Fasth är skadad kan Bjurling räkna med spel i åtminstone de två närmaste matcherna. Men han vill självklart spela mer.

– Det är bara att köra på och visa att jag ska spela även när han är tillbaka, säger han.

Och på tal om Fasth: Elit­serierookien har imponerat under säsongen. Nu kan han vara på väg mot en förlängning med klubben.

– Vi tittar på en förlängning. Vi vill absolut ha kvar honom, säger Anders Gozzi.

FAKTA

AIK:s RÖRIGA MÅLVAKTSÅR

Christopher Heino-Lindberg: Har bara spelat fyra matcher den här säsongen. Sedan har ljumskarna, som han tidigare haft problem med, börjat krångla igen. Ska träffa en ljumskspecialist. Borta på obestämd framtid.

Vesa Toskala: Den tidigare NHL-målvakten värvades in på ett korttidskontrakt för att backa upp Viktor Fasth i Heino-Lindbergs frånvaro. Spelade två matcher och gjorde det helt okej.

Viktor Fasth: 28-årig late bloomer som sent omsider gjorde elitseriedebut. Har gjort succé och är i högsta grad bidragande till AIK:s lyckade säsong. Fick en hjärnskakning i derbyt förra veckan.

Björn Bjurling: Petades av Brynäs då de värvade in Thomas Greiss från San José. Skrev den 30 november på ett månadslångt avtal med AIK. Ska nu stanna i minst en månad till.