Seger igen – nu tror AIK på ny succésäsong

HOCKEY

JÖNKÖPING. Tvåa i formtabellen och på väg mot slutspel.

I fjol gick AIK till semifinal.

– Mycket möjligt att något sådant är på gång igen, säger Viktor Fasth, 29.

Viktor Fasth.
Viktor Fasth.

Stjärnmålvakten gjorde en kanoninsats mot HV 71 på bortaplan och såg med en spektakulär räddning i förlängningen till att AIK fick med sig två poäng hem.

– Man kan förvänta sig en sådan räddning av Viktor. Han är fantastisk och i dag var bara ännu en dag på jobbet för honom, säger backen Josh MacNevin med ett garv.

”Har ögon i nacken”

Kanadensaren satte kort därpå, med bara sex sekunder kvar, segerpucken bakom HV-keepern Andreas Andersson.

– Bra förarbete av Dick Tärnström och Rosén (Robert) verkar ju ha ögon i nacken när han spelade fram mig där, fortsätter MacNevin.

I fjol var AIK nykomling och tog sig smått sensationellt till semifinal efter en stark spurt. Nu pekar återigen formkurvan brant uppåt när det börjar dra ihop sig. Mot HV i går tog man sin första bortaseger sedan den 25 november och sett över de fem senaste omgångarna är AIK tvåa i tabellen.

Viklund klev av

– Det är spännande, det är det. Men vi har varit i den här situationen förut och vet vad som krävs för att vinna, fortsätter Fasth.

Men allt var inte bara positivt för AIK i går. Backen Tobias Viklund, 25, tvingades kliva av med en sträckt magmuskel och riskerar att bli borta ett tag.

– Det brukar sällan vara en bra prognos på det tyvärr, säger tränaren Roger Melin.

– Det gör lite ont, men jag vet inte så mycket mer. Jag ska träffa en läkare när jag kommer hem, säger Viklund.