Aftonbladet
Dagens namn: Ingeborg, Borghild
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Det är inte bara att trycka på en knapp”

Huselius tvekar – men Eldebrink vill att stjärnan ska spela sig i form

Kontraktet är påskrivet, på pappret är Kristian Huselius redo att göra en efterlängtad comeback.

Frågan är om det räcker?

– Som tränare vill jag ha bästa laget, säger Anders Eldebrink.

– Det är inte bara att gå ut och spela och tro att det funkar, det gäller att vara föreberedd också, säger Huselius själv.

Kristian Huselius.   Kristian Huselius. Foto: BILDBYRÅN

En höst av funderingar, förberedelser och förhandlingar är över. I går skrev Kristian Huselius på för AIK för resten av säsongen.

– Kul såklart. Jag har väntat länge och det har tagit tid med skadan, säger Kristian Huselius.

Men trots att alla papper är i ordning så var det i går inte klart om det skulle bli spel mot Frölunda i kväll.

Osäker på formen

– Ingenting är klart, jag vet inte alls, Jag har kört på is i tre veckor men frågan är om man ska börja i morgon (i dag), på torsdag eller vänta till efter jul så det blir några ytterligare dagar, säger ”Husse” som förklarar att han är väldigt osäker på formen.

Och undra på det.

Ända sedan han drog på sig en höftskada som spolierade slutet av 2010/11 års säsong har han bara spelat två matcher. Då kom han hastande in i säsongen efter en svår bröstmuskelskada under försäsongen och skadade ljumsken svårt redan i andra matchen.

Ställde upp för laget

– Jag hade inte en enda träning med laget i kroppen innan comebacken. /.../ Jag hade inte byggt upp muskelmassan och var inte mogen eller redo att spela. Columbus var i ett utsatt läge och var utanför slutspel. Kanske var det den situationen som gjorde att de ville satsa allt på ett kort, berättade han för Sport- bladet tidigare i år.

En situation som inte är alltför olik den AIK nu befinner sig i.

– Det har gått väldigt fort på slutet. Mentalt har jag inte haft det fokuset heller, utan jag måste komma in i matchmentaliteten. Det är inte bara att trycka på en knapp, säger Huselius.

Får bestämma själv

Anders Eldebrink menar att det är Huselius beslut att ta om han kan spela, men att han vill se nummer 20 på isen så fort som möjligt.

– Jag kan inte tvinga honom om han inte känner sig 100 procent. Han är väl osäker på sin form eftersom han inte spelat på över ett år, men vi har sagt att ”oroa dig inte för det, utan det är bra om du får spela dig i form”. Det är ingen som kräver att han ska in och dominera när han är match-otränad, säger tränaren.

Det delikata beslutet ska tas direkt efter matchvärmningen i dag. Då är frågan om AIK har råd att vänta längre, och om Kristian Huselius har råd att inte göra det.

Läsarkommentarer

Läsarnas egna artikelkommentarer. Regler du måste följa
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet