Fick sparken – och ett lyft

Nu gör Hermansson succé i Leksand

HOCKEY

Sparkad av Brynäs.

Nu gör Daniel Hermansson succé hos ärkerivalen Leksand.

– Att jag lämnade Brynäs var hockeymässigt det bästa som kunde hända mig, säger Hermansson.

Tremålsskytt Daniel Hermansson gjorde Leksands två första mål – och satte sedan en elegant straff. ”Att få en sån start är naturligtvis jätteviktigt”, säger han.
Foto: Foto: Scanpix
Tremålsskytt Daniel Hermansson gjorde Leksands två första mål – och satte sedan en elegant straff. ”Att få en sån start är naturligtvis jätteviktigt”, säger han.

Efter fyra och en halv säsong i Brynäs fick Daniel Hermansson beskedet: vi vill inte ha kvar dig, du är fri att söka en ny klubb.

Då hade Hermansson svarat för en assist på 23 matcher.

– Jag spelade dåligt i början av säsongen samtidigt som det var andra som spelade bättre. Jag fastnade i en dålig trend och det hände inte speciellt mycket med mitt spel.

Hermansson medger att det var några tunga dagar efter beskedet från Brynäs

– Klart det kändes surt och att jag blev besviken. Framför allt socialt var det tungt, jag har många kompisar som spelar i Brynäs. Från början kändes det svårt att lämna Brynäs och jag tog god tid på mig att fundera över var jag ville spela, säger Hermansson.

Tremålsskytt i går

Han hade anbud både från allsvenska klubbar och elitserieklubbar i Norge. Men valet föll på hårdsatsande Leksand, där Hermansson i början av 2000-talet spelade tre säsonger.

På tre matcher har den högerfattade forwarden svarat för sex poäng.

I går blev han tremålsskytt när Leksand körde över Växjö och vann toppmötet med 8–3.

”Så mycket lättare”

Hermansson gjorde både 1–1 och 2–1 för att sedan fastställa slutresultatet med en elegant straff.

– Att få en sådan här start är naturligtvis jätteviktigt. Att komma till en ny klubb och visa att jag kan göra mål och spela bra hockey gör allt så mycket lättare, säger Hermansson.

I Leksand har han matchats stenhårt av tränarduon Leif Strömberg och Christer Olsson.

– Jag har verkligen fått stort förtroende av både ”Leffe” och Christer. De har visat från första stund att de tror på mig.

Nu toppar Leksand Hockeyallsvenskan, fyra poäng före just Växjö.

– Men jag har svårt att säga hur det här laget skulle stå sig mot elitserielagen. Det är för tidigt att svara på det nu, säger Hermansson.