I dag skriver han på – för Örebro

Strömberg tvingas till behandling för att få spela
i klubben på nytt

tillbaka För knappt två veckor sedan sa Örebros sportchef Lars Andersson att klubben inte var villig att ge Conny Strömberg en ny chans – en fråga man nu ändrat sig i.
tillbaka För knappt två veckor sedan sa Örebros sportchef Lars Andersson att klubben inte var villig att ge Conny Strömberg en ny chans – en fråga man nu ändrat sig i.Foto: Foto: SCANPIX
HOCKEY

Örebro väljer att ta tillbaka Conny Strömberg.

Poängkungen har på eget initiativ gått med på ett behandlingsprogram för sina alkoholproblem.

I dag kommer Strömberg överens med Örebro om ett försök tillsammans och redan i övermorgon förväntas han debutera.

I höstas var Conny Strömberg, 35, avstängd i ett antal matcher på grund av disciplinära skäl, för att han kom bakfull till en träning. Och efter att Strömberg på julaftonsmorgonen hamnat i fyllecell fick Örebro nog.

Lagets största stjärna fick sparken.

Lånades ut

För knappt två veckor sedan sa Örebros sportchef Lars Andersson så här:

– Vi är inte beredda att ge honom en chans till som spelare, säger Andersson.

Strömberg lånades ut till division 1-laget Asplöven.

Men nu kan Sportbladet avslöja att Strömberg gör comeback i Örebro, efter en tid av en intern dialog inom Örebro och att Strömberg underkastar sig stenhårda krav.

Redan på onsdag, i hemmamatchen mot Malmö, förväntas publikfavoriten vara tillbaka. Detta sedan Strömberg själv kontaktat Örebro och sagt att han gjort fel, vill ha vård, bett om förlåtelse och få en ny chans.

Påverkar inte spelet

Att Conny Strömberg måste gå igenom ett behandlingsprogram mot sitt alkoholmissbruk har varit ett ultimatum från klubben.

Enligt uppgifter till Sportbladet ska Strömberg redan i dag träffa företrädare för klubben för att starta ett nytt samarbete.

35-årige Strömberg kommer att förbinda sig att genomföra ett behandlingsprogram.

Vården kommer inte att påverka Strömbergs möjligheter att spela ishockey. Han kommer att kunna träna och spela matcher i samma utsträckning som de övriga spelarna.

Sportbladet har sökt Conny Strömberg och Örebros tillträdande klubbdirektör Anders Fensby.

FAKTA

Sportbladets profiler om Conny

1) Är det rätt av Örebro att ta tillbaka Strömberg? 2) Vilken klubb hade du helst av allt sett Strömberg i?

Mats Wennerholm

1) Absolut. Helrätt. Jag har själv propagerat för det på min blogg, där jag uppmanade Örebro att ta tillbaka honom. Conny Strömberg är en hockeyspelare som inte går att ersätta. Dessutom har hans övertramp bara drabbat honom själv. Han har aldrig varit våldsam eller skadat någon annan. Jag tror knappast han gör samma dumheter igen och ger Örebro ett power play i toppklass.

2) Örebro. Det är där han hör hemma och det är där han fått sitt sena genombrott. Han passar perfekt i kedjan med Henrik Löwdahl och Johan Sjödell-Wiklander. Det är allsvenskans bästa kedja när alla är friska och krya. Annars hade jag väl kunnat se honom i ett lag som Leksand, som verkligen inte kan gödsla med de lirare som en gång var lagets varumärke.

Hans Abrahamsson

1) Rätt vet jag inte, men det var i alla fall inte helt oväntat. Örebro behöver Conny och Conny behöver Örebro. Då brukar saker och ting lösa sig till sist.

2) AIK eller Timrå. Det hade varit oerhört intressant att se vad han hade kunnat göra med deras usla power play. Det här var ju den absolut sista möjligheten att få se Strömberg i elitserien igen.

Tomas Ros

1) Ja, självklart. Urgulligt att Askungen får vara med på balen hela natten. Nu kan Örebro ta steget till elitserien. Gud vad häftigt att vi människor kan förlåta och erbjuda en ny chans/möjlighet.

2) Leksand. Finns inget annat lag som fungerar så bra för udda konstnärer som Leksand. Strömberg och Kollar hade varit mumma.