Skräckscener i Ängelholm

Forward fick bäras ut på bår

HOCKEY

Rögles forward Viktor Lindgren fastnade med skridskon i isen och brakade in i sargen i den första perioden i hemmamötet mot Växjö.

Lindgren låg stilla på isen innan en bår kördes in på isen.

Han ådrog sig en kraftig hjärnskakning.

Med drygt tre minuter kvar av den första perioden mellan Rögle och Växjö i Lindab Arena utspelades en otäck scen på isen.

Hemmaforwarden Viktor Lindgren jagade pucken och i närkamp med Växjös Steve Saviano fastnade skridskon i isen, benet vek sig och Lindgren for in i sargen.

Huvudet fixerat

Lindgren, med ett förflutet i bland annat Luleå, låg stilla på isen medan läkare tillkallades.

Huvudet var fixerat när han lämnade isen på bår.

Enligt kommentatorn på S24 så Lindgren medvetslös i en knapp minut, men har känsel överallt och är körd till ett närliggande sjukhs.

En halvtimmes avbrott

Perioden avbröts i närmare en halvtimme innan den återupptogs. I stället blev det ingen periodpaus mellan den första och andra perioden.

Efter matchen kom lugnande besked.

– Det senaste jag hörde var att det rör sig om en kraftig hjärnskakning. Men läkaren säger att Viktor kunde kommunicera och att han kom ihåg matchen. Det är positiva tecken, sade Rögles assisterande tränare Kenny Jönsson, enligt Helsingborgs Dagblad.

Rögle vann till slut matchen med 3–2.

FAKTA

Rögle–Växjö 3–2 (0–0, 1–0, 2–2)

Andra perioden: 1–0 (15.14) Patrik Bergström (Henrik Björklund, Mads Bödker).

Tredje perioden: 2–0 (4.54) Ted Brithén (Christopher Liljewall, Simon Olsson), 2–1 (7.14) Joshua Soares (Johan Andersson) spel fem mot fyra, 3–1 (12.55) Henrik Björklund (Patrik Bergström, Adam Hobson), 3–2 (16.02) David Lundbohm (Tim Heed) spel fem mot tre.

Skott: 28–43 (11–13, 9–6, 8–24).

Utv, Rögle: 7x2. Växjö: 4x2.

Domare: David Bergman, Stockholm.

Publik: 3 312.