Höggren fixade extrapoängen

Bofors hänger med i playoffstriden

HOCKEY

Bofors klamrar sig fast i playoffstriden.

Fredrik Höggren avgjorde på övertid på bortaplan mot Troja/Ljungby och nu har värmlänningarna bara två poäng till playoffstrecket.

– Vi ska vara med där uppe, säger Höggren.

Fredrik Höggren.
Fredrik Höggren.Foto: FOTO: BILDBYRÅN

Bofors hade 1-0, 2-1 och 3-2 borta mot tabelljumbon Troja/Ljungby, men förmådde inte knyta ihop säcken.

I slutet av den andra perioden sköt hemmalagets Oscar Fantenberg – som avgjorde på övertid mot Sundsvall senast – det 3-3-mål som räddade en pinne för Troja och som tog matchen till övertid.

– Det var en riktigt jämn match, så det är inte så mycket att säga om. Det finns inga dåliga lag i den här serien, säger Fredrik Höggren efter matchen.

På övertid avgjorde Höggren med knappa minuten kvar att spela då han sprätte in 4-3-pucken bakom Sebastian Idoff.

– Det var i sista sekunden kan man säga, säger Höggren som fick en bra passning av Johan Larsson.

– Han tog in pucken bra i zon och jag försökte hitta en fri yta i slottet, och när jag gjort det så fick jag passningen och då var det bara att nypa till.

Två poäng upp

Vinsten för Bofors innebär att man behåller åttondeplatsen i tabellen och att man nu bara har två poäng upp till sjundeplatsen där Oskarshamn just nu finns, men värmlänningarna har två matcher mer spelade än smålänningarna.

– Vårt mål är att vara bland de sju bästa när serien är avslutad och vi ska vara med där uppe, säger Höggren vars Bofors får jaga i år, till skillnad från ifjol då man fick en bra start och istället var jagade.

– Men det spelar ingen, det är ingen skillnad för oss, säger Höggren.

Troja är alltjämt seriejumbo men tog poäng för tredje raka hemmamatchen.

FAKTA

Troja/Ljungby–Bofors 3–4 (2–2, 1–1, 0–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (6.04) Tobias Thermell (Martin Thelander, Linus Persson), 1–1 (14.39) Mattias Persson (Mikael Ahlén, Joakim Nettelbladt), 1–2 (15.10) Peter Wennerström (David Lidström, Eetu Qvist), 2–2 (19.34) Adam Miller (Andreas Sundin).

Andra perioden: 2–3 (8.01) Tobias Thermell (Martin Thelander) spel fem mot fyra, 3–3 (19.37) Oscar Fantenberg (Adam Miller, Andreas Sundin) spel fem mot fyra.

Fjärde perioden: 3–4 (4.03) Fredrik Höggren (Johan Larsson, Fredrik Ericson).

Skott: 34–24 (14–10, 12–6, 7–5, 1–3).

Utv:, Troja/Ljungby: 4x2. Bofors: 6x2.

Domare: Marcus Linde, Göteborg.

Publik: 873.