Malmö nollade Örebro

Tog sjunde raka segern mot topplaget.

HOCKEY

Malmö trivs mot Örebro.

Skåningarna tog sjunde raka segern mot topplaget efter att ha vunnit med klara 3-0 hemma i Malmö Arena.

– Jag tycker att vi gör en stabil match, säger målvakten Markus Svensson som höll nollan.

Malmö jublar.
Malmö jublar.Foto: Bildbyrån

Örebro har inte lyckats vinna mot Malmö sedan man gick upp i allsvenskan.

Malmö tog sjunde raka segern när man vann med 3-0 i Malmö Arena och en av de stora matchvinnarna var Markus Svensson i mål som höll nollan efter att ha motat samtliga 25 Örebroskott.

– Jag hörde att någon sade att det var sjunde raka, det hade jag ingen koll på. Jag vet inte om vi har lätt mot dem egentligen, det handlar nog lite om slumpen, säger Svensson som var nöjd med genomförandet av matchen.

– Jag tycker att vi gör en riktigt stabil match, vi backcheckar hårt och är rejäla framför målburen.

Tvillingsuccé

Offensivt levererade återigen 18-åriga tvillingarna Pathrik och Ponthus Westerholm som regisserade Lucas Sandströms 1-0 mål i den första perioden.

Patrik Hersley ökade på till 2-0, också det i den första perioden, och mitt i matchen styrde Robin Alvarez vackert in 3-0.

– Att jag fick hålla nollan är bara en bonus, det viktigaste är att vi vinner, säger Markus Svensson som känner sig i bra form efter de två raka segrarna som kommit efter kollapsen mot Rögle i helgen.

– Det är alltid tråkigt att släppa in mål, men jag tycker inte att jag gjorde någon dåligt match mot Rögle, jag tänker inte så mycket på det. Det är bara att gå vidare.

Fjärde raka hemma

Malmö plockade nu fjärde raka hemmasegern och laget klättrade i och med vinsten upp på tredjeplatsen i tabellen, en poäng före Leksand. Malmö har dock tre matcher fler spelade än dalmasarna.

– Att vi spelat fler matcher spelar inte så stor roll, matcherna är lika viktiga ändå. Det är svårt att veta hur man ligger till, men det handlar bara om att vinna de egna matcherna.

FAKTA

Så gick det i hockeyallsvenskan:

Hattrick av Mikael Lidhammar – segrar för Oskarshamn, Bofors, Almtuna och Västerås.

Tingsryd – Oskarshamn 3-4 (övertid) Läs mer här.

Bofors – Borås 7-3

21 matcher utan mål – då fick det vara nog för Bofors nyförvärv Mikael Lidhammar.

Forwarden skottade in säsongens mål nummer ett, två och tre i storsegern mot Borås, och noterades alltså för ett hattrick.

Den förre Luleåspelaren gjorde 4-1, 6-2 och 7-2, och Bofors vann till slut med hela 7-3.

Värmlänningarna ledde med 2-1 efter den första perioden, men tryckte på ordentligt i mittakten och gjorde fyra mål på 13 skott vilket grundlade segern.

I och med vinsten knaprade Bofors in en poäng på Oskarshamn i tabellen, och nu är Karlskogalaget bara en poäng ifrån den åtråvärda sjundeplatsen som innebär playoffspel. Bofors har dock två matcher mer spelade än Oskarshamn som just nu är sjua.

Borås är tia i tabellen, sex poäng efter Bofors.

Almtuna – Mora 4-3 (straffar)

Både Johan Wikström, Almtuna, och Mikael Zettergren, Mora, hann bli tvåmålsskyttar under ordinarie tid i den viktiga matchen i Gränbyhallen, och efter full tid visade resultattavlan 3-3.

Efter en mållös förlängning fick matchen avgöras på straffar.

Där steg Almtunas kanadensare Mark Hurtubise fram som stor matchvinnare efter att ha satt den avgörande straffen. Efter fem poänglösa matcher har förstecentern därmed börjat producera igen, och det här var tredje matchen i rad som han noterades för poäng.

Segern var viktig i tabellen, där Almtuna vid förlust hade halkat allt längre efter i playoffjakten. Laget är nu elva i sammandraget, åtta poäng ifrån playoff.

Mora är nia och har tre poäng upp till sjundeplatsen.

Västerås – Troja/Ljungby 4-0

Niclas Lundgren är ingen van målskytt i allsvenskan.

Den 21-årige Västeråsbacken hade innan matchen mot Troja/Ljungby gjort ett mål på 123 matcher, men efter knappt fyra minuter av den första perioden prickade han i 1-0 och gjorde därmed sitt första mål på nästan två år.

Västerås vann till slut med 4-0 efter ett mål av Dennis Rasmussen och två mål av Evan McGrath.

Daniel Sperrle i Västeråsmålet behövde mota blott 17 skott för att hålla nollan.

Västerås befäste i och med segern sjätteplatsen i tabellen.

Troja/Ljungby, som bara plockat tre poäng på de fem senaste matcherna, är alltjämt fast förankrade i botten som seriejumbo.