Oskarshamn vann – till slut

Sundsvall räddade poäng sent

Foto: PIC-Agency
HOCKEY

Oskarshamn ledde med både 2-0 och 4-2 borta mot Sundsvall, men hemmalaget kom igen två gånger om och utjämnade med bara tolv sekunder kvar.

Först på övertid kunde Nicklas Jadeland avgöra för smålänningarna.

– Jag fick pucken i slottet och nöp bara till, säger Jadeland.

I måndags vann Oskarshamn med 2-1 hemma mot Sundsvall efter att Nicklas Jadeland avgjort.

Samme man avgjorde också returmötet då han slog in det matchvinnande 5-4-målet efter två minuter av övertiden.

– Jag trivs bra mot alla lag men jag har haft bra stäm i de här två matcherna, säger Jadeland som fick en fin passning av Lukas Eriksson vid det avgörande målet.

– Han gjorde det bra bakom mål och med två spelare på sig fick han fram pucken till mig mitt i slottet och jag bara nöp till och den satt i krysset.

Oskarshamn ledde med både 2-0 och 4-2 i matchen men förmådde inte att knyta ihop säcken mot ett moralstarkt Sundsvall. 3-4-målet kom med bara tre minuter kvar och 4-4-målet med blott tolv (!) sekunder kvar att spela.

”Blev ängsliga”

– Vi blev lite ängsliga de sista minuterna då de trycker på med sex spelare och det studsar rätt för dem också. 4-4-målet går väl via en skridsko in tror jag, säger Jadeland vars Oskarshamn lämnat toppstriden för en playoffstrid.

– Vi har snackat om det här i laget och vi ser de här två matcherna mot Sundsvall som en nytändning. Vi gör ändå fem mål i den här matchen och det tar vi med oss.

Oskarshamn befäste i och med segern sjundeplatsen i tabellen och är uppe på samma poäng som tabellsexan Västerås.

FAKTA

Sundsvall–Oskarshamn 4–5 (1–2, 1–2, 2–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (2.24) Nicklas Jadeland (Lukas Eriksson, Tero Konttinen) spel fem mot fyra, 0–2 (8.02) Joonas Rönnberg (Kristoffer Jonsson, Jim Nordh), 1–2 (15.22) Oscar Johansson (Niklas Zetterström, Daniel Olsson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–2 (1.06) Gustaf Thorell (Mikael Simons, Stefan Espeland) spel fem mot fyra, 2–3 (3.41) Johan Ryno (Jonas Lennartsson, Joonas Rönnberg), 2–4 (9.17) Kristoffer Jonsson (Johan Ryno, Tero Konttinen) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–4 (16.58) Mikael Simons (Eddie Larsson, Karl–Johan Lundström), 4–4 (19.48) Marcus Högström.

Fjärde perioden: 4–5 (2.00) Nicklas Jadeland (Lukas Eriksson).

Skott: 20–39 (4–17, 4–9, 11–10, 1–3).

Utv, Sundsvall: 6x2. Oskarshamn: 6x2.

Domare: Johan Häll, Gävle.