Aftonbladet
Dagens namn: Selma, Fingal
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Han ska ta SSK tillbaka till elitserien

”Jag är stolt”

Nästa säsong kommer Johan Strömwall i Södertäljes bås.   Nästa säsong kommer Johan Strömwall i Södertäljes bås. Foto: Bildbyrån

Peter Popovic lämnar för Tre Kronor.

Då tar en Luleå-legendar över Södertälje.

Johan Strömwall är lagets nye tränare.

Peter Popovic gjorde ingen succé under sina två säsong i elitserien. Efter kvalseriemisslyckandet lämnade han klubben och blev istället ny assisterande förbundskapten i Tre Kronor.

Nu har SSK gjort klart med en ny tränare. I dag meddelade att Johan Strömwall, 47, tar över klubben.

– Han har en gedigen erfarenhet som både spelare och ledare. Med bland annat hans stora intresse för att utveckla spelare passar han bra in i vår organisation, säger Per Nygårds, sportchef i Södertälje, i ett pressmeddelande.

Tränat i Österrike

Strömwall spelade över 500 matcher med Luleå under karriären och gjorde bland annat två VM.

Som tränare kommer han närmast från Österrike, där han i avgick från Villachher. Han har även varit assisterande förbundskapten för Österrike i VM.

– Jag är stolt över att bli huvudtränare för SSK, en anrik förening med flest år i högsta serien och sju SM-guld. Jag brinner för att utveckla spelare och ser fram emot att få vara med och utveckla både individuella spelare och SSK:s lag som helhet. Den hockey jag tror på är en hockey med framåtanda, aggressivitet och fart, säger Strömwall.

Läsarkommentarer

Läsarnas egna artikelkommentarer. Regler du måste följa
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet