Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Blev hjälte – trots mardrömsstarten

”Det är två skitpuckar jag släpper...”

Han inledde matchen mot VIK med två tveksamma ingripanden och kritiserades av sin egen tränare.

Sedan blev Lars Volden Rögles stora hjälte.

– Det känns skönt, säger han till S24.

Rögle fick en mardrömsstart i ABB Arena Nord. Västerås sköt bara sex skott på mål i den första perioden - men gjorde två mål bakom Lars Volden.

– Första målet är ett misstag av en utespelare som ger bort pucken för enkelt, men vid boxplaymålet tycker jag helt klart han (Volden) måste stänga igen, sa assisterande tränaren Gunnar Persson i paus.

Men gästerna från Ängelholm kom tillbaka.

Hämnades

Daniel Sylwander satte 2-2 sju minuter in i mittenperioden - och mindre än minuten senare hamnade han i fokus igen. 22-åringen satte in en bentackling på VIK:s Matt Fornataro, men domaren valde att fria.

Då - när bägge spelarna var på väg ut för byte - gav Fornataro igen med en crosschecking, varpå han straffades med en tvåa. Och när kanadensaren satt i utvisningsbåset passade Christopher Liljewall på att fullborda vändningen till 3-2.

– Vi tar för många dåliga beslut, säger VIK-tränaren Martin Filander apropå utvisningen.

”Får bita ihop”

Men det var inte bara hemmalaget som tog onödiga utvisningar.

När klockan stod på 17.50 drog Alen Bibic på sig en tvåa för tripping - och Dustin Johner dundrade in 3-3 i power play och matchen gick till straffar. Där blev Rögle-målvakten Lars Volden hjälte genom att rädda samtliga VIK:s straffar.

– Jag släppte två skitpuckar i första perioden. Det är dåligt, men man får bara bita ihop och köra på. Det känns skönt att vi fick med oss två poäng, säger norrmannen till S24.

 

Timrå var på väg mot en storskräll borta mot Malmö. Mycket tack vare målvakten Mika Norja. Men med 50 sekunder kvar av matchen orkade finländaren inte längre stå emot; Tony Romano kvitterade till 1-1 och Malmö fick också med sig extrapoängen efter seger på straffar.

Asplöven fick en tung start i derbyt mot Björklöven och hamnade i 0-2-underläge. Oskar Nilsson och Johan Porsberger såg dock till att ordna fram en förlängning men väl där kunde Jon Palmebjörk pricka in extrapoängen åt sitt Asplöven.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

Om Aftonbladet