Aftonbladet
Dagens namn: Amanda, Rasmus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Efter vändning – succén fortsätter

Behåller förstaplatsen efter straffvinsten

Foto: C MORE

Moras succé fortsätter. Mot Oskarshamn vände man och vann med 2-1 på straffar – och nu siktar man att ta kvalplatsen.

– Vi hade ställt in oss på att vinna alla matcher, säger matchhjälten Daniel Hermansson till Sportbladet.

Oskarshamn fick ett psykologiskt viktigt mål när Mitchell Wahl prickade in 1-0 med bara tre sekunder kvar av första perioden. Det såg också länge ut att bli det matchavgörande målet. Oskarshamns målvakt Dan Bakala storspelade och såg ut att få hålla nollan. Men i mitten av tredje perioden kvitterade Linus Johansson för Mora – och i strafflängningen avgjorde Daniel Hermansson till 2-1.

– Det var en väldigt jämn match, två lag som verkligen krigade om poängen. Skönt att vi äntligen kunde få hål på deras målvakt, säger matchvinnaren Daniel Hermansson till Sportbladet.

Befäster serieledningen med bara två omgångar kvar

Segern var Moras tredje raka. Vinsten innebär också att man befäster ledningen i slutspelsserien med bara två omgångar kvar att spela.

– Vi hade en stor svacka under säsongen. Men sedan efter juluppehållet tycker jag att vi haft en jämn och hög nivå, säger Hermansson och fortsätter:

– Vi fick också en bra start på slutspelsserien sen har det bara rullat på för oss. Vi har ett riktigt bra driv i gruppen just nu.

Nollat innan slutspelsserien – leder serien ändå

Mora började slutspelsserien på noll poäng. Trots det leder alltså laget nu serien.

– Inför slutspelsserien sa vi i laget att vi behövde vinna alla fem matcher. Ingenting har förändras. Vi behöver vinna de återstående två matcherna för att vi ska ta den sista platsen, säger Hermansson.

Sista omgången väntar ett klassisk Daladerby mellan Mora och Leksand. Daniel Hermansson vill gärna säkra avancemanget mot de värsta rivalerna.

– Det hade varit helt underbart. förståss. Men just nu ligger fokus på att fortsätta vårt vägvinnande spel och slå Timrå i nästa match.

– Det är fruktansvärt jämnt, vi kan inte slappna av en sekund.

 

Timrå IK Mora IK IK Oskarshamn
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet