Bildbeviset: Foppa på is

Kan göra comeback innan årsskiftet: ”Ett sista försök”

HOCKEY

ÖRNSKÖLDSVIK/STOCKHOLM. Peter Forsberg, 37, gör ett sista försök till comeback.

I går tränade han med Modos juniorer och såg inte ut att besväras av foten.

– Han kommer att träna hårt nu för att verkligen se om det går att spela igen, säger Modos sportchef Fredrik Andersson.

tränar igen Sportbladet var på plats när Peter Forsberg i går var på is för första gången i vinter. Foppa genomförde ett en timme och 20 minuter långt träningspass med Modos juniorlag.
tränar igen Sportbladet var på plats när Peter Forsberg i går var på is för första gången i vinter. Foppa genomförde ett en timme och 20 minuter långt träningspass med Modos juniorlag.Foto: ROBIN NORDLUND

För två veckor sedan deltog Peter Forsberg i en hyllningsmatch för Sven Tumba. Det var första gången han var på is på hela hösten, ett medvetet val för att ge högerfoten tre månaders vila från hockeyn.

– Jag ska ge det några veckor och börjar det kännas okej, så kan man väl börja fundera, men det ser inte speciellt ljust ut. Chansen är väl ungefär så här stor, sa Foppa och pressade pekfingret mot tummen.

Första passet i vinter

Men än har inte stjärnan gett upp. I går skrinnade han in i Fjällräven Center och tränade i en timme och 20 minuter med Modos J20-lag, hans första ispass med klubben denna vinter.

– Det enda jag vet just nu är att jag ska träna här i morgon igen, var Forsbergs enda kommentar efter träningen.

Enligt uppgifter till Sportbladet har Foppa fått en förfrågan från schweiziska HC Davos att spela med dem under Spengler Cup 26-31 december.

Han behöver inte skriva på något kontrakt med Davos för att vara med i Spengler Cup, så han kan gå till vilken klubb som helst om det visar sig att foten inte besvärar honom.

Modo?

”Intressant för alla”

– Jag var på träningen, men det var för att titta på juniorerna. Jag visste inte att Foppa skulle träna och har ingen koll på hans status, säger assisterande tränaren Andreas Johansson.

– En frisk Peter är naturligtvis intressant för alla lag, säger sportchefen Fredrik Andersson.

Hur har han låtit när du har snackat med honom?

– Det har väl varit ganska positivt. Han är inne på att göra ett sista försök.

När tror du att han bestämmer sig?

– Det gör han nog inte förrän efter jul och nyår. Han vill nog vara säker på att det fungerar.

FAKTA

TITTA, HÄR ÄR FOPPAS COMEBACKER

November 2010: I samband med en hyllningsmatch för Sven Tumba meddelar Peter Forsberg att han ska göra ytterligare ett comeback-försök.

November 2009: Forsberg meddelar att han ska spela resterande delen av säsongen i Modo och elitserien.

September 2009: Efter ytterligare en fotoperation gör ”Foppa” comeback igen när Modo tar emot Frölunda i Örnsköldsvik.

Februari 2009: ”Foppa” gör mål direkt när han är tillbaka i Modos tröja. Han svarar för tre poäng på två matcher i elitserien.

Mars 2008: Spelar sluttampen av säsongen med Colorado, efter problem med den omtalade foten.

Mars 2005: Foppa spelar i Modo under lockoutsäsongen, men drabbas av en handledsskada i januari. Kommer tillbaka i SM-slutspelet – och får där en crosschecking i ansiktet av Färjestads Peter Nordström och drabbas av hjärnskakning.

December 2004: En magmuskelskada förstör stora delar av hösten -03. Peter återvänder efter jul och gör succé: 17 poäng på 11 matcher. Tvingas sedan till vila igen.

April 2002: Missar hela grundserien med Colorado efter att mjälten spruckit säsongen innan. Återvänder till slutspelet – gör där 27 poäng på 20 matcher och vinner poängligan.

December 1999: Återvänder till NHL efter en axeloperation. Gör 5 poäng (2+3) i comebacken mot Calgary. Säsongen kantas sedan av ytterligare skavanker.

Källor: Dagens Nyheter, Örnsköldsviks Allehanda och Sportbladet.