Timrå kan bli årets skrällag

Experterna tippar elitseriens sluttabell

Vassa finländare Förra säsongen jublade Timo Pärssinen (vänster) ihop med och Mika Pyörälä (höger). Pyörälä har lämnat för Frölunda, men kanske blir nyförvärvet Kim Hirschovits Pärssinens nya lekkamrat.
Vassa finländare Förra säsongen jublade Timo Pärssinen (vänster) ihop med och Mika Pyörälä (höger). Pyörälä har lämnat för Frölunda, men kanske blir nyförvärvet Kim Hirschovits Pärssinens nya lekkamrat.Foto: ANDERS DEROS
HOCKEY

Timrå är under slutspelsstrecket i Sportbladets elitserietips.

Men själv kastar jag gärna in en skrällvarning.

Det här är ett lag som kan gå långt – om målvaktsspelet fungerar.

Och framåt finns en finländsk kedja som kan bli en sensation.

Finsk sisu ska lyfta Timrå i vinter och nye tränaren Perra Johnsson satsar på en giftig förstakedja med Timrås finska nyförvärv.

Ilkka Pikkarainen är en 98-kilosbjässe och högerskytt som gjorde 31 NHL-matcher i New Jersey Devils förra säsongen.

Kim Hirschovits – infödd finländare trots namnet – vann poängligan i SM-Liiga 08–09 och gjorde bra med poäng även i fjol.

Och så Timo Pärssinen, som är en klasspelare när han är frisk och ryggen inte krånglar.

Nu har han kunnat bygga upp sig under en hel sommar.

Inte ställs på några riktiga prov än

Att Timrå sedan kan skryta med att vara obesegrade i träningsmatcherna så här långt, ger jag inte mycket för.

De elitserielag som Timrå mött är alla tippade på nedre halvan av tabellen och utöver det har allsvenska Leksand och Mora stått för motståndet.

Det finns inte mycket annat att välja på för de svenska lag som står utanför Euro Trophy-turneringen, där alla de tippade topplagen i elitserien spelar.

Därför ska man inte dra för stora slutsatser av att Timrå ligger i topp i försäsongstabellen.

De har har inte ställts på några riktiga prov än.

Å andra sidan har Timrå vunnit med fyra spelare borta och lagkaptenen Pär Styf, Daniel Corso, Anton Axelsson och Alexander Larsson har inte spelat en match ännu.

Kommer bli knallhårt

Timrå har tvingats skriva korttidskontrakt med Andras Valdix och Robin Lindqvist och åtminstone Lindqvist blir kvar när säsongen startar.

Det blir naturligtvis knallhårt runt slutspelsstrecket, men själv tycker jag Timrå ska bli ett av de intressantare lagen att följa.

Det kan bli en riktigt rolig vinter i EON Arena.

FAKTA

VI STÄLLER TIMRÅ MOT VÄGGEN

Sportbladet: Timrå blir vinterns skrällag!

Perra Johnsson, tränare, svarar: Ja, det hoppas jag verkligen, men det vet man aldrig i förväg. Men varför inte? Det skulle kunna bli det om Magnus Åkerlund får sitt riktiga genombrott i målet.

-------------------------------------------------------------

Sportbladet: Timrå är obesegrade på försäsongen, men det är inte svårt att vinna träningsmatcher om man bara möter allsvenska och lag tippade i botten av elitserien.

Perra svarar: Är man tippad där själv, så är det väl det. Jag har all respekt för det motstånd det vi haft. Vi har slagit Mora klart, men sedan har det varit jämna matcher. Nu möter vi Skellefteå på onsdag, så då börjar det väl blåsa på ordentligt. Samtidigt har vi fyra skadade spelare som jag inte ens sett i aktion än.

-------------------------------------------------------------

Sportbladet: Det här är det tuffaste tränarjobb du tagit.

Perra svarar: Det återstår att se. Det var väl halvtufft i Skellefteå också då vi hade sju raka förluster och det var väl ingen smekning i fjol heller. Men det k a n bli det tuffaste jobb jag haft. Det visar sig.

-------------------------------------------------------------

Sportbladet: Anders Lindbäck räddade Timrå till slutspel i våras, men i vinter är målvakterna lagets svaghet.

Perra svarar: Jag var inne på Åkerlund tidigare och han kan bli årets Lindbäck. Vi har två bra målvakter och kampen mellan dem är jämn. Men Åkerlund har varit här i fem år och har en jäkla chans. Det vore roligt om han tog den. Han har varit riktigt bra i de matcher han stått.

-------------------------------------------------------------

Sportbladet: Kim Hirschovits är årets värvning i elitserien.

Perra svarar: Jag tror det finns förutsättningar för det, när han blir van vid det här spelet. Jag har haft Ilkka Pikkarainen och Timo Pärssinen i en kedja med honom så här långt. En finländsk kedja som sett väldigt bra ut. De kan nog ställa till det.